Україна

Поліцейських, які вчасно не залишили окуповані території, звільнено

Поліцейських, які вчасно не залишили окуповані території, звільнено

Фото: Facebook/iklymenko.fb

Голова Нацполіції Ігор Клименко

Із загальної штатної чисельності у 130 тисяч осіб є понад 60 підозр колишнім поліцейським за співпрацю з ворогом.

 

Національна поліція звільнила всіх співробітників, які вчасно не з’явилися з окупованих територій до певних місць дислокації на підконтрольну частину України. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко в інтерв’ю Українським Новинам.

“Зараз на окупованих територіях залишилася незначна кількість колишніх працівників поліції. Мною особисто було підписано наказ, який вимагав, згідно з оперативною та військовою обстановкою, прибути у певний час у місця дислокації. Наприклад, потрібно було прибути до Запоріжжя працівникам з Мелітополя та Бердянська. Те саме стосується Херсона, районів Луганської чи Харківської області. Ті, хто досі у встановлений термін не прибув у місця дислокації, усі були звільнені з Національної поліції. Ми їм не виплачували зарплату тощо”, – зазначив він.

 

Клименко заявив, що серед звільнених є зрадники.

 

“Серед них, і це слід визнати, є люди, які перейшли на бік ворога і працюють не тільки в місцевій поліції, а просто в органах окупаційної влади того чи іншого регіону. Чи велика кількість? Рахуйте самі: із загальної штатної чисельності в 130 тисяч у нас на сьогодні є більше 60 підозр колишнім поліцейським за співпрацю з ворогом. Внутрішня безпека Національної поліції працює над цим питанням та відстежує таких працівників. У той же час, я хочу сказати, що частина працівників, які не вийшли, написали рапорти, що з об’єктивних причин не можуть вийти з цієї території. Це хворі родичі, за станом здоров’я тощо”, – розповів голова Нацполіції.

 

За його словами, незважаючи на рапорти, вони все одно були звільнені.

 

“Вони все одно були звільнені, тому що вони перебувають на окупованій території. Це великий ризик. Ну і, звичайно, велика ймовірність, що, будучи у статусі поліцейського, це може бути використане, зокрема, пропагандистською машиною нашого ворога”, – зазначив Клименко.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button