Україна

Окупанти пошкодили в Україні майже 800 об’єктів культури – Мінкульт


Окупанти пошкодили в Україні майже 800 об єктів культури – Мінкульт

Міністр культури наголосив, що нинішня війна Росії проти України – це війна за саме право бути українцем і за існування української культури.

 
В Україні окупанти повністю зруйнували або частково пошкодили близько 800 об’єктів сфери культури. Про це у коментарі телеканалу FreeDOM повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.
 
“Ми зараз ведемо активну роботу, зокрема з ЮНЕСКО, над тим, щоб зміцнити ці об’єкти напередодні зими, отримати, зокрема, генератори. Нам важливо зараз пройти зиму, щоб музеї були в теплі, щоб була електрика. І щоб зрештою культурне життя у країні тривало”, – сказав він.
 
Міністр також наголосив, що нинішня війна Росії проти України – це війна за саме право бути українцем і за існування української культури.
 
“Ця війна проти нашої ідентичності, проти нашого народу. Ми бачимо не лише Бучу, а й у багатьох інших звільнених районах і Харківської, і Херсонської областей українців вбивали лише за право бути українцями”, – резюмував міністр.
 
Раніше Олександр Ткаченко розповів, що був змушений звернутися за допомогою до ЮНЕСКО, щоб там посприяли збереженню музейних реквізитів та експонатів в Україні.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button