Україна

Погода в Україні – У Карпатах сніголавинна небезпека – 1News


Фото з відкритих джерел

У низці областей встановлено 3-й рівень небезпеки

У Карпатах протягом 5-7 лютого, через снігопади та хуртовини очікується значна сніголавинна небезпека. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Сніголавинна небезпека зберігається у горах Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

“За даними УкрГідрометцентру, 5-6 лютого на високогір’ї Закарпатської області утримається, а 6-7 лютого, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, у горах Івано-Франківської та Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека  (3 рівень)”, – йдеться в повідомленні.

1News за темою: У вихідні в Україні прогнозують сніг і відлигу, синоптики попередили про ожеледицю

Нагадаємо, у суботу, 5 лютого, синоптики прогнозують сніг з дощем на заході країни і снігопади в північних регіонах України. На заході температура повітря коливатиметься від + 2 до + 5 градусів вдень, у північних областях буде від -1 до -5 градусів вдень, а у центральних регіонах температура повітря становитиме вдень -1…-3 градуси. На півдні стовпчик термометра вдень покаже +2…+ 5 градуса, а на сході температура повітря коливатиметься від -3 до -5 градусів вдень.


Раніше повідомлялося, що у лютому 2022 року середня місячна температура очікується 0-4 градуси морозу, що близько до норми, опади прогнозуються також у межах норми, лише у західних та південно-західних областях – менше за норму.


Джерело

Back to top button