Україна

Погіршення погоди росіяни використовують для повітряних атак – Ігнат


Погіршення погоди росіяни використовують для повітряних атак - Ігнат

Серйозна хмарність ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які мусять бачити повітряну ціль.


Російські війська використовують погіршення погодних умов для повітряних атак по території України. Така ситуація була зокрема цієї ночі. Про це в ефірі телемарафону 14 липня повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.
 
“Ворог використовує не лише темну пору доби. Можливо, дещо хотів скористатися “примхами” погоди. Якщо є хмарність, це теж ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які мусять передусім бачити об’єкт, повітряну ціль, тому що треба прицілитися по ньому”, – розповів він.
 
Також погода впливає на дії будь-яких об’єктів, які перебувають у небі, та на роботу пілотованої авіації тощо. Водночас що стосується крилатих ракет і Шахедів, то на них погода не сильно впливає, тому що вони летять за заданим маршрутом.
 
“Ну, можливо, буде якийсь сильний вітер боковий, обмерзання з перепадом температур, то це може впливати на Шахеди, які запускають через Азовське море… Зараз, як бачимо, противник застосовує їх і навіть у таку погоду, коли є і хмарність, і зливи, – додав Ігнат.

Нагадаємо, з вечора 13 липня до 4 ранку 14 липня війська РФ випустили по Україні 17 ударних дронів Shahed-136/131. Сили ППО знищили 16 ударних БПЛА. 

На Дніпропетровщині збили шість Шахедів, однак є влучання у Кривому Розі. У місті пошкоджено комунальне і транспортне підприємство, а також два двоповерхові будинки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button