Україна

Подоляк: Санкції збивають із Росії зарозумілість

Подоляк: Санкції збивають із Росії зарозумілість

Фото: atr.ua

Санкції позначаються на економіці Росії

Період, коли російська економіка може продовжувати жити на запасах, обмежений і закінчиться у другому-третьому кварталі поточного року.

 

Санкції проти Росії сильно б’ють по її зарозумілості. А найбільшого удару завдадуть енергетичні ембарго. Про це у понеділок, 18 квітня, написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram-каналі.

 

“Ми чудово розуміємо, що росіянам у їхній нинішній країні-таборі пайок та інше харчування можна суттєво урізати. Потерплять. На те він і табір. Але все-таки санкції потроху збивають зарозумілість. І зіб’ють остаточно. Особливо якщо, а головне – коли все-таки запрацюють прямі і непрямі енергетичні ембарго”, – написав Подоляк.

 

Він зазначив, що керівник російського Центробанку Ельвіра Набіулліна вже попередила громадян про велику кризу, яка ось-ось “відчинить двері”. Також вона зазначила, що період, коли економіка може продовжувати жити на запасах, обмежений та закінчиться у другому-третьому кварталі поточного року.

 

“По-друге, найближчим часом РФ остаточно перестане стримувати інфляцію. Для цього просто не буде ресурсів. І ціни дуже зростуть. Водночас виникнуть системні дефіцити”, – нагадав Подоляк твердження Набіулліної.

 

Також, за її словами, після запровадження цьогорічних санкцій Росія одразу залишилася з половиною своїх золотовалютних резервів. Залишок резервів – це юані і золото, з якими неможливо нормально регулювати ситуацію під час санкцій.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button