Україна

Подоляк: Російське суспільство – співучасник війниЕксклюзив


Подоляк: Російське суспільство - співучасник війни

Російське суспільство несе повну відповідальність за геноцидний тип війни в Україні, незважаючи на те, що багато росіян почали прозрівати.

Російське суспільство є безперечним співучасником війни, упевнений радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Детальніше про це він говорив в ексклюзивному інтерв’ю 1News.

“Російське суспільство є безперечним співучасником війни, я навіть сказав би ключовим агентом цієї війни. Коли ти протягом 20 років дозволяєш порушувати свої права, коли ти відмовляєшся від своїх можливостей на вільний і конкурентний спосіб життя, і коли ти дозволяєш державі безкарно вбивати не тільки себе, то ти заохочуєш вбивства як усередині держави, так і поза її межами. Російське суспільство винне і в геноцидній війні 2008 року в Грузії, так само воно винне у початку війни проти України в 2014. Воно на сьогоднішній день є ключовим винуватцем війни 2022 року проти України з великою кількістю жертв серед українців, які ніяк не провокували росіян”, – стверджує Подоляк.

Радник глави Офісу президента відзначив провину політичної еліти РФ і російського суспільства в процесах, що почалися у 2014 році, а не лише у нинішній “великій війні”.

“Коли ми говоримо про вину російської політичної еліти, то треба розуміти, що у 2014 році Росія зайшла на територію України, користуючись тим, що в нашій країні проходили природні процеси переосмислення типу держави та влади, які нам потрібні. Росія зайшла і зрадницьки розчленувала нашу країну, забравши під свій контроль Крим та Донбас. Таким чином, російське суспільство, плескаючи у долоні, дало своїй політичній еліті карт-бланш на подальші масові вбивства українців”, – пояснив Подоляк.

На його думку, саме тому широкомасштабне вторгнення 2022 року було максимально схвалено російським суспільством, і тому воно несе повну відповідальність за геноцидний тип війни в Україні, незважаючи на те, що багато росіян почали прозрівати.

“Російське суспільство дало Путіну мандат на скоєння великої кількості воєнних злочинів, воно довгий час заохочувало продовження війни як такої та масові вбивства українців. І тільки зараз, коли росіяни зіткнулися зі зворотними наслідками війни, коли вони змушені сидіти в бомбосховищах, коли погіршився рівень їхнього життя, вони почали ставити питання “а навіщо ми зайшли на територію України”. Але це не змінює головного: вони є ключовим суб’єктом війни Росії проти України, нарівні з політичною елітою”, – вкотре наголошує радник глави Офісу президента.

У цьому ж інтерв’ю Михайло Подоляк розповів, як формується міжнародний суд для РФ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button