Україна

Подоляк: Оборона Маріуполя – “Фермопіли ХХІ століття”

Подоляк: Оборона Маріуполя - Фермопіли ХХІ століття

Фото: t.me/polkazov

Українські військові тримали оборону на Азовсталі

Радник голови ОП порівняв захисників Азовсталі із легендарними героями Фермопільської битви.

Оборона Маріуполя змінила хід війни Росії проти України та увійде в історію як “Фермопіли XXI століття”. Про це 17 травня написав у Twitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

“83 дні оборони Маріуполя увійдуть в історію як Фермопіли XXI століття. Захисники Азовсталі зламали оперативні плани противника із захоплення сходу України, відтягли на себе величезні сили ворога і довели усьому світові реальну “боєздатність” росіян. Це абсолютно змінило хід війни”, – наголосив він.

Скріншот: twitter.com/Podolyak_M

 


Фермопільська битва відбулася у вересні 480 року до н. е. під час греко-перської війни в ущелині Фермопіли.

Перській армії, чисельність якої сучасні історики оцінюють у 200-250 тисяч осіб, протистояло, за різними даними, від 5200 до 7700 греків.

У перші два дні битви греки успішно відбивали атаки персів у вузькій ущелині, але до останнього, третього дня більшість захисників пішли, побоюючись оточення.

На місці залишилися лише загони спартанців, феспійців та фіванців, загалом близько 500 воїнів. Через зраду місцевого жителя перси зайшли до греків у тил та знищили їх.


Раніше в Генштабі повідомили, що гарнізон Маріуполь виконав поставлене бойове завдання і командирам підрозділів, що перебувають на Азовсталі, віддано наказ зберегти життя особового складу.

16 травня понад 260 українських військових вивезли з території заводу на непідконтрольну Україні територію для того, щоб надалі обміняти їх.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button