Україна

Податок на додатковий дохід – В Україні зʼявиться новий закон – 1News


Фото з відкритих джерел

Люди, які додатково займаються бізнесом, але не зареєстровані як ФОПи, зможуть працювати легально

В Україні планують прийняти законопроєкт, який дозволить найманим працівникам, які додатково займаються певним бізнесом, але не зареєстровані як ФОПи, працювати легально. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев в інтервʼю УНІАН.

“Обговорюється така ініціатива. Хочу одразу підкреслити, що вона буде добровільною, тобто тільки для тих, хто буде бажати скористатися такою можливістю. Вона буде стосуватися сфери таксі, а також 27 видів іншої діяльності”, – висловився Гетманцев.

Нардеп розповів, що люди, які отримують додатковий дохід, зможуть робити це легально й без оформлення ФОП, а заявку на установку РРО можна буде подати в “Дії”. При цьому передбачається, що ставка податку на додатковий дохід становитиме 5%.

“Ми зараз розглядаємо модель, при якій ви зможете по системі “Дія” подати заявку на встановлення програмного РРО і приймати платежі через нього. Все, більше нічого не потрібно робити. Ані рахунків відкривати, ані реєструватися ніде. Однією кнопкою в “Дії” ви подасте заявку, і друга кнопка – встановити РРО. Це все без реєстрацій”, – сказав депутат.

1News за темою: Податкова амністія: Українців попередили про закінчення пільгового періоду

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді з’явилася ініціатива ввести податки для декількох видів підробітку. У проєкті податкової реформи йдеться про необхідність запровадити податки на діяльність таксистів, фотографів, перукарів, нянь тощо. Детальніше про нову ініціативу читайте в нашому матеріалі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button