Україна

Податкова амністія – Українців попередили про закінчення пільгового періоду – новини

Через місяць завершується декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%

В Україні стартує податкова амністія
фото з відкритих джерел

В Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Ще місяць іноземні активи можна задекларувати за пільговою ставкою. Про це повідомляє Державна податкова служба.

“1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%. У подальшому до завершення кампанії іноземні активи можна задекларувати за ставкою 9%”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, з початку кампанії громадяни вже задекларували активи вартістю 1,3 млрд грн. Сума задекларованого до сплати збору склала 79,1 млн гривень.

Новини за темою: Добровільне декларування майна: Як в Україні діє податкова амністія та що передбачають непрямі методи оподаткування

Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.

“Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані”, – зауважили у ДПС.

Нагадаємо, з 1 вересня 2021 року громадяни України отримали можливість одноразово задекларувати доходи, нерухоме та рухоме майно. Одноразове добровільне декларування триватиме рік – до 1 вересня 2022 року.



[ad_2]
Source link

Back to top button