Україна

Податківці виграли у ТЕЦ Жеваго судовий спір на 736 млн

Шостий апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу ПрАТ “Білоцерківська теплоелектроцентраль” та залишив без змін рішення суду попередньої інстанції, яким компанії було відмовлено у задоволенні позову про скасування податкового рішення, інформує 1NEWS з посиланням на Finbalance.

Зазначається, що рішенням підприємству було зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток у розмірі 735,8 млн грн.

“Згідно з судовими матеріалами, ПрАТ “Білоцерківська ТЕЦ” вважає, що правомірно включило до складу фінансових витрат нараховані відсотки за користування позиковими коштами в розмірі 733,6 млн грн.

Кредитними договорами передбачено, що сплата відсотків за користування такими коштами здійснюється позичальником по день його фактичного погашення”, – йдеться у повідомленні.

“Суд першої інстанції констатував, що з моменту відкликання банківської ліцензії ПАТ “Банк “Фінанси та кредит” нарахування банком і пред’явлення до стягнення заборгованості по відсоткам з користування кредитом є неправомірним, а тому з моменту відкликання ліцензії у банку, в позивача як позичальника відсутні підстави для сплати відсотків за користування кредитними коштами.

І включення до складу фінансових витрат нараховані відсотки за користування кредитними коштами в розмірі 733,6 млн грн є неправомірним”, – додає Finbalance.

Суд апеляційної інстанції погодився з цим висновком.

ПрАТ “Білоцерківська ТЕЦ” пов’язують з Костянтином Жеваго.

 

 

Back to top button