Україна

Податківці провели обшуки в компанії, яку очолював заступник Кличка

Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві провела обшуки в КП «Інженерний центр» та КП «Житлоінвестбуд-УКБ».  Про це 1News повідомила прес-служба ДФС України.

Зазначається, що за результатами обшуків в КП «Інженерний центр» ДФС встановила схему розкрадання коштів  на ремонтах київських лікарень.

Співробітники ГУ ДФС у м. Києві в межах досудового розслідування кримінального провадження викрили декілька підприємств в ухиленні від сплати податків.

За результатами обшуків в КП «Інженерний центр» виявлено та вилучено первинні фінансово – господарські документи, що підтверджують взаємовідносини з підприємствами, які залучалися для виконання ремонтних робіт в тому числі приміщень медичних закладів м. Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено афілійовану особу яка має безпосередній вплив на розподіл бюджетних коштів КП «Інженерний центр» та КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Також встановлено ряд підконтрольних СГД за допомогою яких здійснювалося розкрадання бюджетних коштів.

Підприємства – генпідрядники, в свою чергу, отримавши грошові кошти від комунальних підприємств документально залучали підприємства з ознаками фіктивності з метою завищення вартості виконаних робіт та заниження сплати податків.

«Правоохоронці встановили, що в період 2020 року службові особи одного із товариств – субпідрядників, під час виконання робіт на замовлення генпідрядника, здійснювали фінансово-господарські відносини з підприємствами з ознаками фіктивності. Такими діями правопорушники здійснили умисне ухилення від сплати податків, а саме занизили податок на додану вартість на суму понад 12 млн грн.», – зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Зазначимо, що з 2002 року по 2018-й компанію «Житлоінвестбуд-УКБ» очолював заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, відносно якого 1News опублікувало декілька журналістських розслідувань.

Back to top button