Україна

Почав знижуватися рівень води у каналі біля ЗАЕС


Почав знижуватися рівень води у каналі біля ЗАЕС

Протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падав. Теперр його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

У каналі поблизу Запорізької АЕС зафіксоване суттєве зниження рівня води за останню добу. Про це повідомив Енергоатом у четвер, 13 липня.

Так, вказано, що станом на 08:00 ранку рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін і становить 16,47 м. Ситуація залишається стабільною та контрольованою.

Але рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС – на рівні 10,91 м. Вчора цей рівень становив 11,08 м, а отже за добу показник знизився відразу на 17 см.

При цьому в Енергоатому нагадали, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає і його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

Відомо, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Разом з тим 11 липня повідомлялося, що у ставку-охолоджувачі ЗАЕС прискорилось зниження рівня води. За останні тижні рівень впав на 14 см.

Раніше Енергоатом попередив про нову загрозу на ЗАЕС. Росіяни мають намір перевести енергоблок №4 ЗАЕС у стан “гарячий зупин” і відмовляються виводити в “холодний зупин” енергоблок №5. Це може призвести до аварії та масштабного викиду радіації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button