Україна

Початок контратаки РФ. Ситуація в Курській областіСюжет


Початок контратаки РФ. Ситуація в Курській області

Російські війська розпочали активні штурмові дії в Курській області, вони намагаються атакувати українські сили з кількох напрямків.

 
У Росії згадали про існування Курської області. Аналітичний портал DeepState повідомив, що російські війська розпочали активні штурмові дії в Курській області. Росіяни намагаються атакувати українські сили з кількох напрямків. Ситуація на лівому фланзі українського угруповання погіршилась.
 
Перекидають війська
 
У DeepState зазначили, що армія Росії розпочала штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки. Аналітики зафіксували рух броньованої колони РФ із Коренєвого у напрямку Снагости, а також активні бойові дії там.
 
Ця контратака відволікатиме сили росіян з інших ділянок великого фронту і, на думку аналітиків, може остаточно зупинити їхні спроби наступати на Донбасі.
 
Росіяни вже перекидають морських піхотинців із Херсонської області на Курщину — для протистояння настанню ЗСУ, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).
 
Як повідомили аналітики ISW, ЗСУ нещодавно просунулися в Курській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що українські підрозділи продовжують наступати у східній частині Комарівки (на південний захід від Коренєвого). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що українські сили просунулися на південний схід від Вітряного (на схід від Кореневого) — імовірно, вздовж вузького виступу між територіями, які утримує армія РФ.
 
Україна офіційно поки не коментувала повідомлення про контратаки та просування російської армії в Курській області.
 
Ситуація ускладнюється?
 
Російські військові блогери стверджують, що російська армія швидко просувається на схід, їй вдалося звільнити у Коренівському районі вісім сіл та до 150 кв. км. території. Україна офіційно поки не коментувала повідомлення про контратаки та просування російської армії в Курській області.
 
Якщо інформація про втрату ВСУ села Снагость підтвердиться, це означає, що російським військам вдалося деблокувати своє велике угруповання, затиснуте в сусідньому Глушківському районі між кордоном та річкою Сейм.
 
Судячи з характеру бойових дій попередніми днями, українська армія розраховувала створити загрозу оточення російських частин, що обороняють ділянку кордону довжиною близько 70 км, і змусити їх до відходу на північ, за річку Сейм.
 
Усі три мости через річку було виведено з ладу, а понтонні переправи планомірно знищувалися ракетними ударами.
 
Якби ЗСУ вдалося захопити хоча б один із розташованих на північ райцентрів — Глушково чи Коренево — загроза оточення стала б реальною, але українські атаки на ці населені пункти успіху не мали і бої набули позиційного характеру.
 
При цьому російська сторона не тільки не робила спроб до відведення своїх прикордонних частин, а й посилювала їх.
 
Втрата опорників серйозно ускладнює становище лівого флангу ЗСУ. За повідомленнями з відкритих джерел, російська армія ввела у бій на цій ділянці великі сили 155-ї бригади Тихоокеанського флоту та підрозділи ВДВ.
 
Імовірним напрямком наступного удару можуть стати села Любимівка та Новоіванівка на трасі Рильськ-Суджа, у разі їхньої втрати серйозна небезпека нависне вже над передовими частинами ЗСУ під Коренево.
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + two =

Back to top button