Україна

Побиття солдата на Житомирщині: командиру загрожує до 12 років ув’язнення


Побиття солдата на Житомирщині: командиру загрожує до 12 років ув язнення

Життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує. Встановлюється тяжкість отриманих тілесних ушкоджень.

 
Співробітники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї з військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Про це повідомила прес-служба ДБР  у понеділок, 13 березня.
 
“11 березня в мережі з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин Житомирської області. З пояснень молодшого лейтенанта “виховну бесіду” із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата у стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться у повідомленні.
 
За інформацією ДБР, життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.
 
Попередньо інцидент кваліфікований як перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями, вчиненими в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.
 
Як повідомлялося, командир 2-го взводу роти охорони Віктор Вітусевич ногами побив солдата-строковика у 190 навчальному центрі у смт Гуйва Житомирської області. Згодом Вітусевич записав відео з вибаченнями, заявивши, що “покарав” солдата за пияцтво.
 
У німецькому готелі побили бійця ЗСУ. Українці обвалили рейтинг готелю
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button