Україна

По всій Україні діють ліміти енергоспоживання


По всій Україні діють ліміти енергоспоживання

Енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, підкреслили в Укренерго.

 
В Україні зросло енергоспоживання через зниження температури та активізацію роботи промисловості та бізнесу з початком робочого тижня. Про це 9 січня повідомила прес-служба Укренерго.
 
“Для забезпечення балансу в енергосистемі всім областям України доведено ліміти споживання, що діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень”, – зазначили в компанії.
 
Енергетики додали, що складною залишається ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні України через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім того, вночі росіяни обстріляли один із об’єктів генерації на півдні країни.
 
“Поки що енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС”, – наголосили в Укренерго.
 
Споживачів закликали до розумного споживання електроенергії, що знизить навантаження на енергосистему та зменшить частоту вимкнень.
 
Раніше повідомлялося, що на повне відновлення енергосистеми України знадобиться кілька років.
У ДТЕК пояснили, яку шкоду дрони завдають енергосистемі
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button