Україна

Плотницький втік до РФ, ЗМІ не працюють, у банках відсутня готівка – що реально відбувається в ОРЛО

Ситуація в Луганську після втечі Плотницького: військової техніки по місту практично немає, місцеве ТБ й радіо не працює, оточення бойовиками зберігається в районі місцевої телекомпанії, інформує 1NEWS з посиланням на LIGA.net.

У п’ятницю, 24 листопада, в тимчасово окупованому Луганську бойовики зберігають оточення тільки біля “віджатого” обласного телеканалу, який зараз називається Луганськ 24 та перебуває на вулиці Демьохіна, 25. За інформацією очевидців, там перебувають кілька людей з автоматами, у деяких на руках – нашивки Беркут, військової техніки по місту практично немає.

“Ситуація після зняття оточення вчора з будівлі Луганської ОДА практично не змінилася, вони (бойовики, – ред.) з ранку були тільки біля місцевої ТРК”, – зазначив місцевий житель Сергій, ім’я якого змінено в цілях безпеки. Мовлення сепаратистського телеканалу немає в місті, починаючи з 21 листопада. “Нічого не працює з місцевого телебачення і радіо. Ми, як в ізоляції, тільки показують російські телеканали”, – уточнив Сергій.

За його словами, людей та автомобілів у місті стало більше. “Виші, школи і лікарні працюють у звичайному режимі”, – додала лучанка Марина. Медики однієї з лікарень міста сьогодні розповіли, що вчора кількість людей, які зверталися щодо надання медичної допомоги у зв’язку з перенесеним стресом і підвищенням артеріального тиску, збільшилася. “Звернень зафіксовано більше, вся ситуація в місті, безумовно, негативно позначається на нервах”, – додала лікар Олександра. Вона підтвердила інформацію, що не змогла виїхати з міста вчора.

“Так, нам заборонили, я не змогла виїхати навіть за вагомої причини. Коли дозволять – не знаю. Багато залежить від того, що тут буде відбуватися”, – додала вона. Інше джерело повідомило, що проблем з отриманням виплат і пенсій в місті немає. “Сьогодні вранці спокійно отримав пенсію, як годиться, за графіком”, – додав співрозмовник.

Раніше російський письменник, журналіст і прихильник терористів Захар Прилєпін ВКонтакте повідомив, що ватажок угруповання “ЛНР” Ігор Плотницький прилетів до Москви. Він стверджує, що терорист прибув з Ростова-на-Дону, він прилетів економ-класом з маленькою сумкою на плечі. За словами письменника, в аеропорту “Шереметьєво” ватажка “ЛНР” чекали два оперативники.

 

 

Back to top button