Україна

Площа замінованої території України дорівнює двом Австріям – ДСНС


Площа замінованої території України дорівнює двом Австріям – ДСНС

Обсяги мінування в українських регіонах зросли вдесятеро порівняно з довоєнним періодом, зазначає Сергій Крук.

 
Площа замінованих територій України становить 30%. За масштабами це дорівнює двом Австріям. На цьому наголосив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Крук в ефірі всеукраїнського телемарафону Єдині новини у п’ятницю, 18 листопада.
 
“Площа й обсяги замінування території України зросли у 10 разів порівняно з довоєнним періодом”, – зазначив він.
 
За його словами, у Херсонській та Миколаївській областях активно триває очищення звільнених територій від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню підлягають більш як 8 тис. кв. км. Із них близько 7 тис. кв. км – територія Херсонської області та до 1,5 тис. кв. км – Миколаївської.
 
У ці дві області скеровано значну кількість фахівців ДСНС із західних регіонів: інженерні й аварійно-рятувальні підрозділи обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають та обстежують об’єкти, що запускаються у роботу.
 
“Сподіваюся, що найближчими днями на деокупованих територіях буде відновлено електроенергію та запрацюють системи життєзабезпечення. Кілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини”, – підсумував Крук.
 

 
Нагадаємо, у Каховці російські загарбники мінують об’єкти інфраструктури і знищують вежі мобільного зв’язку.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button