Україна

Пластичні хірурги із США оперували у Києві військових зі складними травмами


Пластичні хірурги із США оперували у Києві військових зі складними травмами

Американська медична місія з відомих лікарів оперувала військових і цивільних осіб. Упродовж 19-20 жовтня делегація працюватиме у Львові.

Дев’ять відомих американських пластичних хірургів у Києві впродовж трьох днів оперувала безкоштовно військових і цивільних осіб, постраждалих внаслідок війни з РФ. Про це йшлося під час пресконференції передає Укрінформ.

Зазначається, що 15-18 жовтня на базі обласної лікарні Київщини американська медична місія з відомих лікарів оперувала військових і цивільних осіб зі складними щелепно-лицевими травмами та ділилася досвідом з українськими колегами-хірургами.

Як розповіла заступниця голови КОВА Леся Карнаук, група американських пластичних хірургів дуже давно хотіла приїхати до Києва і області, але через питання безпеки це трохи затягнулося.

До складу місії, зокрема, увійшли фахівець з отоларингології та реконструкції обличчя і колишній персональний лікар Білла Клінтона Джеймс Санн і пластичний хірург обличчя із понад 20-річним досвідом Стів Ортен.

“Хірурги, які оперують зараз тут, будуть відбирати по області також хірургів, і ми будемо їх направляти на стажування до США”, – зазначила Карнаук.

Упродовж 19-20 жовтня медична делегація працюватиме у Львові на базі спеціалізованої дитячої лікарні Охматдит.

Раніше повідомлялося, що хірурги із США безкоштовно проведуть пластичні операції українським бійцям.

Нагадаємо, до Мінсоцполітики з початку року за допомогою у протезуванні звернулися майже 59 тисяч цивільних і військових, які постраждали від війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button