Україна

Плани ворога у Вовчанську зірвано – Генштаб


Плани ворога у Вовчанську зірвано - Генштаб

Сили оборони примусили ворога значно знизити свою активність у Вовчанську і відтіснили противника на Куп’янському напрямку.

Українським військовим вдалося зірвати плани російських загарбників щодо закріплення у забудові міста Вовчанськ. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у четвер, 16 травня.

Вказано, що з початку російського наступу 19 травня на Харківському напрямку Сили оборони примусили ворога значно знизити свою активність.

“Плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися – зірвано. З початку поточної доби наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована”, – йдеться у повідомленні.

На Куп’янському напрямку у Харківській бласті росіяни за підтримки бронетехніки намагаються атакувати наші позиції на напрямку Крохмальне – Берестове. Тут наші захисники знищили танк та БМП. Бій ще триває, але ситуація контрольована. Також, ЗСУ дещо покращили тактичне положення та відтіснили противника в районі північніше Кислівки.

Загалом з початку доби на фронті відбулося 23 бойових зіткнення.

Нагадаємо, за добу 15 травня ЗСУ “відмінусували” 1520 російських окупантів. Загальні бойові втрати живої сили армії РФ противника наближаються до 490 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button