Україна

Планується чергова евакуація з Маріуполя – Верещук

Планується чергова евакуація з Маріуполя – Верещук

На п’ятницю планується евакуація з Маріуполя – Верещук

З Маріуполя – у рамках маріупольського гуманітарного коридору на сьогодні вже вдалося евакуювати кілька сотень людей.

 

Віце-прем’єр Ірина Верещук заявила про нову евакуацію з Маріуполя, яка, за її словами, відбудеться у п’ятницю 6 травня. Про майбутню евакуацію в четвер, 5 травня, йдеться в Telegram – каналі Верещук.

 

“Завтра, 6 травня, буде евакуація з Маріуполя. Збираємось біля ТРЦ “Порт Сіті” о 12:00″, – написала вона.

 

У четвер увечері генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що на території заводу “Азовсталь” у Маріуполі розпочався третій етап евакуації цивільних осіб.

 

Він також зазначив, що представники ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста проводять складну операцію та координують свої дії з представниками російських окупантів та урядом України.

 

Відомо, що після часткової евакуації цивільних, 2 травня, російські військові відновили обстріл по території комбінату. Під час вогню вони застосовували артилерію, авіацію, танки та бойові кораблі.

 

Раніше повідомлялося, що у Маріуполі перебувають 2000 російських військових: 10 батальйонних тактичних груп РФ перебувають на південь від населеного пункту Велика Новосілка. Це на північ від Маріуполя, на північний захід від Волновахи, біля кордону із Запорізькою областю.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button