Україна

План легітимізації військ РФ на Запорізькій АЕС провалився – міністр


План легітимізації військ РФ на Запорізькій АЕС провалився – міністр

Засідання Ради безпеки ООН вкотре підтвердило, наскільки важливою є солідарність для протистояння Росії, яка прагне змінити світовий порядок.

 
План Росії щодо легітимізації своїх військ на українській атомній станції провалився, більшість учасників розуміють ціну її цинічних заяв. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.
 
Галущенко зазначає, що засідання Ради безпеки ООН вкотре підтвердило, наскільки важливою є солідарність для протистояння Росії, яка прагне змінити світовий порядок.
 
“Вдячний країнам-учасницям Ради безпеки ООН, усім, хто підтримав Україну у спробі повернути суверенне право на ЗАЕС, що черговий план Росії – цього разу щодо легітимізації своїх військ на українській атомній станції провалився. Сподіваюся, така російська демонстрація зневаги до здорового глузду і зневажливе ставлення до учасників Радбезу ООН стане драйвером для якнайшвидшого ухвалення рішення про спільну місію МАГАТЕ та ООН на ЗАЕС для її деокупації та забезпечення ядерної безпеки світу”, – наголосив міністр.
 
Нагадаємо, напередодні війська РФ кілька разів обстріляли територію АЕС перед засіданням ООН щодо ситуації навколо ядерного об’єкта.
 
На засіданні постпред України при ООН Сергій Кислиця під час свого виступу в Раді безпеки ООН закликав вивести російські війська з її території та повернути контроль України над станцією.
 
У РФ виступили проти демілітаризації ЗАЕС
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button