Цікаве

Вчені розповіли, який продукт знижує ризик судинних захворювань

Вчені розповіли, який продукт знижує ризик судинних захворювань

Вчені із Франції провели дослідження, яке показало, що регулярне вживання риби зменшить ризик появи судинних захворювань. Щоб дійти такого висновку фахівці проаналізували знімки МРТ 1 623 людини віком від 65 років без деменції в анамнезі, інсульту та серцево-судинних захворювань.

Учасникам досліджень треба було заповнити анкету, у якій треба було вказати дієтичні звички. Після добровольці були розділені на 4 групи, залежно від того, як часто вони їли рибу:

  • менше одного разу на тиждень;
  • приблизно один раз на тиждень;
  • 2-3 рази на тиждень;
  • 4 або більше разів на тиждень.

Після цього дослідники порівняли кількість ознак захворювання кровоносних судин у людей кожної групи. Наприкінці наукового експерименту фахівці з’ясували, що добровольці, які частіше вживали рибу, було меншими за ознаки пошкодження мозку. Зв’язок між споживанням риби та захворюванням кровоносних судин був найсильнішим у людей вікової групи 65 – 69 років. При цьому люди віком від 75 років не мали значного взаємозв’язку. Вчені розповіли:

Дослідження показують: те, що корисне для серця, зазвичай корисне для мозку. І вжиття заходів щодо контролю артеріального тиску та холестерину, відмова від куріння, вживання алкоголю тільки в рекомендованих межах та ведення активного способу життя – все це пов’язано з покращенням здоров’я мозку.

Back to top button