Україна

Підсумки 28.7: удар по Дніпру, перенесення Різдва


Підсумки 28.7: удар по Дніпру, перенесення Різдва

РФ обстріляла Дніпро, влучивши у жиитловий будинок. Також в Україні офіційно змінилися дати Різдва та ще декількох свят. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни вдарили ракетами по Дніпру, є постраждалі

Ввечері 28 липня російська ракета влучила в житловий будинок у Дніпрі та у будівлю СБУ.

В результаті постраждали дев’ятеро людей. Серед них двоє підлітків – 14 та 17 років. У них акубаротравма. Такий же діагноз у двох 20-річних дівчат. Ще п’ятеро з рваними ранами. Це чоловіки від 18 до 53 років і 77-річна жінка.

Зеленський схвалив перенесення Різдва

В Україні офіційно змінилися дати Різдва та ще декількох свят. Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський, повідомляється на сайті глави держави і у картці закону №9431 у п’ятницю, 28 липня.

Відтепер в Україні будуть святкувати Різдво не  7 січня, а 25 грудня.

Також змінилися дати й інших святкових днів: День Українського козацтва та День захисників і захисниць, замість 14 жовтня – 1 жовтня; День української писемності та мови, замість 9 листопада – 27 жовтня; День хрещення Київської Русі – України та День Української Державності, замість 28 липня – 15 липня; День усиновлення, замість 30 вересня – 17 вересня. Крім того, тепер День сім’ї буде відзначатися 15 травня.

Німеччина передала Україні партію зеніток Gepard

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги, у який увійшли зенітні танки Gepard та тисячі боєприпасів до них.

Загалом у новий пакет допомоги увійшли: 6 зеніток Gepard 1А2 та понад 15 тисяч боєприпасів, 20 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun, 13 розвідувальних дронів Vectror, 10 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206, димові снаряди у кількості 2,6 тисяч.

Також українським військовим передано вісім машин швидкої допомоги та вісім стоматологічних стерилізаторів.

Зеленський провів зустріч із прем’єром Катару

Президент Володимир Зеленський зустрівся в Києві з прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом Аль Тані, який прибув з візитом до України.

Вони обговорили подальші кроки гарантування глобальної продовольчої безпеки та продовження безпечного функціонування зернового коридору. Особливу увагу було приділено питанням реалізації української Формули миру та плану відновлення України.

Уряд призначив тимчасового керівника Мінкульту

Кабінет міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва на засіданні у п’ятницю, 28 липня.

Раніше 51-річний Карандєєв обіймав посаду першого заступника міністра культури та інформаційної політики України.

Як відомо, 27 липня Верховна Рада підтримала відставку Олександра Ткаченка з посади глави Мінкультури.

Федерація фехтування призупинила дискваліфікацію Харлан

Міжнародна федерація фехтування (FIE) повідомила, що дискваліфікація української спортсменки Ольги Харлан не скасована, а призупинена. Це означає, що Харлан виступить у складі збірної України на чемпіонаті світу, однак далі буде відсторонена на два місяці.

Як зазначили у федерації, після тривалого розгляду інциденту вважає “чорну картку” для українки правомірною і такою, що відповідає усім правилам. Але після консультації з Міжнародним олімпійським комітетом було прийнято рішення дозволити Харлан змагатися на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, під час чемпіонату світу з фехтування у Мілані українську спортсменку Ольгу Харлан дискваліфікували після перемоги у першому колі. Вона здолала “нейтральну” суперницю з Росії Анну Смірнову (15:7), але відмовилась тиснути руку росіянці. Через це їй і виписали чорну картку.

Верховна Рада виконала зобов’язання перед МВФ

Верховна Рада ухвалила закон про оптимізацію структури Оператора газотранспортної системи України, що передбачено меморандумом з МВФ.

Українська влада взяла на себе зобов’язання запустити корпоративну реструктуризацію ТОВ Оператора ГТС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button