Україна

Після загибелі восьми мільйонів бджіл «Укрпошта» припиняє перевозити комах

У компанії “Укрпошта” прокоментували загибель 8 млн бджіл, яких відправили бджолярі із Закарпатської області. Кажуть, це вперше, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу “Укрпошти”.

У компанії заявили, що щороку в сезон перевозять бджіл на прохання бджолярів. При цьому таке перевезення несе в собі ризики через особливості до упаковки і транспортування.

“Те, що сталося сьогодні, – сталося вперше. Зокрема, через різке підвищення температури в області до + 27°С і вище. Перевезення бджіл відбувалося за встановленими Правилами: бджоли були розміщені в дерев’яних ящиках з вентиляційними отворами. Також потрібно розуміти, що вантажівки, в яких Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні – там є доступ повітря”, – йдеться в повідомленні.

У компанії пообіцяли посилити вимоги до пересилання і транспортування бджіл. Тепер не будуть перевозити бджіл, якщо температура повітря в місці відправлення або доставки буде перевищувати +20°С.

Нині Закарпатська дирекція Укрпошти з’ясовує деталі інциденту. Паралельно колеги вже провели перемовини з Асоціацією бджолярів та, безпосередньо, з бджолярами-відправниками. Ступінь відповідальності та питання компенсації будуть визначені після з’ясування усіх обставин.

Back to top button