Україна

Після удару по штабу ЧФ Росія безглуздо використовує ракетоносії – Гуменюк


Після удару по штабу ЧФ Росія безглуздо використовує ракетоносії - Гуменюк

Кораблі РФ з ракетоносіями маневрували незрозумілими маршрутами з невиправданою витратою палива, без реалізації задач.

Після удару по штабу Чорноморського флоту Росії наразі спостерігається затишшя військово-морської діяльності окупантів. Армія РФ використовує ракетоносії безсистемно і безглуздо. Про це в ефірі телемарафону заявила спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
 
За її словами, очевидним є “певний сумбур” у керівництві ЧФ РФ.
 
“Тому, що використання ракетоносіїв було безсистемним і безглуздим. Вони виходили, заходили, маневрували незрозумілими маршрутами з невиправданою витратою палива, без реалізації задач”, – зазначила Гуменюк.
 
Речниця пояснила, що росіяни нарощували присутність кораблів, коригували, замінювали один одного, тим самим демонстрували готовність до ударів.
 
“Але все ж таки були застосовані для переконання, що керування існує, що керівництво на місці й флот може бути боєздатним”, – сказала Гуменюк.
 
Наразі спостерігається затишшя військово-морської діяльності РФ. Кораблі зараз більше ховаються, вишукуючи для себе безпекові місця для базування й перебування у Чорному морі.
 
“Проведення навчань, які обов’язкові для підтримання боєздатності флоту, ми не спостерігаємо”, – додала речниця.

Нагадаємо, станом на ранок 26 вересня Росія прибрала кораблі-носії крилатих ракет Калібр з чергування у Чорному та Азовському морях. 

Як відомо, 22 вересня був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту в Севастополі. Загинули 34 офіцери, ще 105 людей отримали поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button