Україна

В Україні запрацювала перша мобільна аптека


В Україні запрацювала перша мобільна аптека

Мобільні аптеки працюватимуть у вигляді транспортного засобу і виключно у сільській місцевості.


У Харківській області запрацювала перша в Україні мобільна аптека, яка доставляє ліки у 80 населених пунктів. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я в четвер, 18 січня.
 
У відомстві зазначили, що в період воєнного стану такі аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.
 
Перша така мобільна аптека розпочала свою роботу у Харківській області. Маршрут транспортних засобів, які будуть доставляти ліки у села та селища без аптечних пунктів, налічує 80 населених пунктів.
 
Дізнатись про роботу аптеки та її прибуття можна буде у сімейного лікаря або місцевої влади. Маршрут будуватиметься відповідно до потреб громад, визначених сімейними лікарями, та з урахуванням безпекової ситуації у регіон.

 
Зазначається, що в таких аптеках буде заборонено продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
 
Для того, щоб така аптека працювала, автомобіль повинен містити на зовнішніх поверхнях напис “мобільний аптечний пункт” та інформацію про приналежність до певного ліцензіата (аптеки, аптечної мережі чи інших субʼєктів, що мають відповідні ліцензії). У транспортному засобі має бути касовий апарат, холодильне обладнання, контроль температури та вологості повітря.
 
Мобільні аптеки працюватимуть у вигляді транспортного засобу та виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.

Нагадаємо, раніше представники Всесвітньої організації охорони здоров’я передали прифронтовим лікарням медикаменти. Тим часом на тимчасово окупованих територіях зростає дефіцит ліків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button