Україна

Пінчук викупив у голландців половину акцій газодобувної компанії

Внаслідок угоди Geo Alliance Group Limited та її акціонери стали власниками 100% акцій Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited

Газодобувна компанія Geo Alliance Віктора Пінчука викупила у нідерландської Arawak Energy Ukraine BV (входить до групи компаній Vitol) 50% акцій Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited.

Внаслідок угоди Geo Alliance Group Limited та її акціонери стали власниками 100% акцій Geo-Alliance Oil-Gas Public Limited, – інформує 1News.

«Ми вдячні за міцні робочі відносини, які були у нас із українським партнером упродовж останніх дев’яти років. Бажаємо GEO ALLIANCE GROUP удачі в майбутньому», – зазначив представник гурту Vitol Джонатан Марш.

У лютому 2020 року український олігарх Віктор Пінчук та нідерландська група Vitol мільярдера Іена Тейлора виставили на продаж газодобувну компанію Geo Alliance.

Тоді повідомлялося, що Geo Alliance продається за погодженням з Vitol , тобто йдеться про продаж 100% газового бізнесу. За словами співрозмовника видання, у Пінчука оцінювали Geo Alliance у $300 млн, але у Vitol цю ціну вважали завищеною.

Пізніше в EastOne спростували інформацію про продаж газового бізнесу Пінчуком .

Газодобувна компанія Geo Alliance працює на ринку з 2004 року та розробляє близько 16 родовищ. У 2012 році 25% акцій Geo Alliance викупила нідерландська Vitol Group. У 2017 році Vitol Group наростила частку Geo Alliance до 50%.

Джерело: НВ

Back to top button