Україна

Пілоти почали навчатися на F-16 – Резніков


Пілоти почали навчатися на F-16 - Резніков

Про завершення навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

Українські пілоти вже розпочали навчання на винищувачах F-16. Воно триватиме не мене шести месяців. Про це сказав сіністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю 24 каналу у суботу, 19 серпня.

“Навчання (на F-16 – ред.) вже розпочалися… Мінімальний термін на підготовку пілотів – шість місяців”, – заявив він.

За словами резнікова, крім пілотів, у навчаннях беруть участь також певна кількість інженерів та техніків.

Міністр підкреслив, що про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

“Оцей період підготовки у вигляді навчання буде витрачено на те, щоби продовжити проєкт щодо розуміння, коли ми матимемо літаки безпосередньо. А ще головне – скільки”, – наголосив міністр оборони.

Резніков підкреслив про важливість зброї, яка саме буде на винищувачах. Адже без радарів літак не бачить, а без кулеметів, ракет та снарядів – не є зброєю, а є лише носієм.

Він додав, що, коли партнери ухвалюватимуть рішення, яка країна та скільки готова передати винищувачів, будуть звертатися за згодою на це до США.

“Кожна країна отримуватиме такий дозвіл і буде казати: “Я готовий передати таку кількість літаків”. Відповідно, із запчастинами, можливістю забезпечення. “Я готовий передати таку кількість ракет або авіаційних бомб, або чогось ще”. Тоді буде зрозуміла друга частина проєкту”, – додав Резніков.

На поточному тижня стало відомо, що США офіційно схвалили передачу літаків F-16 Україні від Данії та Нідерландів. Постачання можуть початися після того, як українські пілоти опанують ці винищувачі.

Нагадаємо, у липні було офіційно створено коаліцію з навчання українців на F-16, до якої увійшло 11 країн.

При цьому очільник МЗС Дмитро Кулеба трохи посунув графік надання Україні літаків F-16.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button