Україна

Пільгова вартість газу – Геннадій Рябцев заявив про зловживання і отримання надприбутків – 1News


Фото з відкритих джерел

Необхідно змінювати підходи, наголосив експерт

Кабінет міністрів України самоусунувся від виконання великої кількості своїх функцій і передусім – загально-соціальних, проте це не означає, що потрібно запроваджувати пільги, бо на пільгах отримують надприбутки ті, хто до них присмоктується. Про це в ефірі “Першого Незалежного” під час включення заявив енергетичний експерт Геннадій Рябцев.

Експерт звернув увагу на зловживання навколо пільгової ціни на природний газ.

“Уряд самоусунувся від виконання великої кількості своїх функцій і передусім – загально-соціальних, але це не означає, що потрібно запроваджувати пільги, тому що на пільгах отримують надприбутки ті, хто до цих пільг присмоктується. Ми бачимо зараз, що серед тих виробників хліба, які отримують знижку на газ, чомусь з’являються компанії, які до хлібопекарського виробництва не мають жодного стосунку і просто беруть цей газ за пільговими цінами, а потім перепродують його іншим споживачам за набагато вищою ціною. Підходи потрібно міняти. Заміняти цю всю величезну кількість пільг, знижок і якихось спеціальних споживачів єдиним підходом, який базується на ти ринкових законах, на законах економіки, які діють у всьому світі”, – сказав Геннадій Рябцев.

Експерт наголосив: “Хто може заробити, він має заробляти і йому потрібно для цього все зробити, всі умови. А якщо хтось не може заробити, ось тоді потрібно забезпечувати його усіма пільгами і можливостями для того, щоб його існування відповідало розумному, цивілізованому рівню”.

1News за темою: Видобуток власного газу в Україні за 5 років зменшився майже на мільярд кубометрів, – Попенко

Нагадаємо, Асоціація міст України заявила про недостатню кількість “пільгового” газу для опалювального сезону. Причиною цього називають відмову “Нафтогазу” коригувати обсяг постачання газу за пільговою ціною для теплопостачання. Про це йдеться на сайті асоціації.

Раніше місцева влада, “Нафтогаз” та уряд підписали меморандум щодо незмінних цін на тепло для населення протягом опалювального сезону. “Нафтогаз” повинен був продавати певний обсяг газу підприємствам теплопостачання на потреби населення за встановленою ціною у 7,42 грн/куб. м. 


Джерело

Back to top button