Україна

Підвищення зарплат лікарям – У Зеленського закликали медиків повідомляти про невиплату підвищеної зарплати – 1News

Заступник керівника ОП пообіцяв, що жодне звернення не залишиться без уваги

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко
Фото з відкритих джерел

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко закликав лікарів та медичних працівників повідомляти про факти невиплати підвищеної зарплати. Про це він написав у Facebook після селекторної наради з керівниками областей.  

“Президент Володимир Зеленський ініціював підвищення зарплатні медикам з цього року. В багатьох закладах лікарям та молодшому медичному персоналу за січень нараховано нову базову заробітну плату. На центральному рівні зроблено все необхідне, проте в регіонах ще є над чим працювати. Надходить багато звернень з областей, що головні лікарі примушують медиків переходити на неповні ставки. Це неприпустимо!”, – написав Тимошенко.

Заступник керівника ОП закликав лікарів та медичних працівників повідомляти йому особисто про факти невиплати підвищеної зарплати чи примусу перейти на неповну ставку.

“Пишіть мені в особисті повідомлення, зазначайте заклад та населений пункт, де не виконали доручення президента України. Обіцяю, що жодне звернення не залишиться без уваги”, – підкреслив він.

За його словами, ситуацію у лікарнях по країні вже перевіряє особисто міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Тимошенко обіцяє теж доєднатися до цих перевірок.

1News за темою: Медикам у разі невиплати підвищених зарплат радять звертатись на “гарячу лінію”, – Ляшко

Нагадаємо, що 12 січня Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медикам. Після чого у МОЗ запевнили, що медичні працівники, які отримали в січні стандартний аванс, отримають всі необхідні надбавки в кінці місяця разом із заробітною платою. А для медзакладів, яким бракує на це коштів, передбачено окремий механізм дофінансування.


Джерело

Back to top button