Україна

Підвищення кваліфікації вчителів відбуватиметься за новим регламентом

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, інформує 1NEWS з посиланням на сайт МОН.

“Проект порядку спрямований на визначення механізмів, видів, форм, тривалості, періодичності, порядку оплати, умов і порядку визнання результатів підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників закладів освіти і науково-методичних установ незалежно від їх організаційно-правового статусу, форми власності та сфери управління, удосконалення правового регулювання діяльності закладів освіти, юридичних та фізичних осіб у сфері підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників”, – йдеться у повідомленні на сайті

Зокрема, порядком передбачено, що педагогічні (науково-педагогічні) працівники можуть підвищувати кваліфікацію як в Україні, так і за кордоном (крім держави, що визнана Верховною Радою України державою-агресором чи державою-окупантом).

Формами підвищення кваліфікації є інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева), дуальна, на робочому місці (на виробництві) тощо. Форми підвищення кваліфікації можуть поєднуватись.

Порядком визначено види підвищення кваліфікації, яким може бути як навчання за програмою підвищення кваліфікації; так і стажування, в тому числі і наукове, участь у семінарах, практикумах, тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо.

Проходити підвищення кваліфікації можна буде як в закладі освіти, так і у фізичної особи підприємця, що надає освітні послуги з підвищення кваліфікації педагогічним (науково-педагогічним) працівникам.

 

 

 

 

Back to top button