Україна

Підсумки 7.9: Успіхи ЗСУ і хмари над Коломойским Сюжет


Підсумки 7.9: Успіхи ЗСУ і хмари над Коломойским

Генштаб повідомив про частковий успіх під Бахмутом; Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд, у нього можуть вилучити права на канал 1+1. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Генштаб повідомив про частковий успіх під Бахмутом

У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах, повідомили у Генштабі ЗСУ. Також ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки й Мар’їнки Донецької області, на Шахтарському напрямку – в районі південніше Пречистівки.

Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд

Правоохоронці повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ ПриватБанк та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень. За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської ОДА, розробив план заволодіння коштами ПриватБанку з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку.

Права на канал 1+1 можуть вилучити – екс-нардеп

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) може отримати в своє управління корпоративні права на телеканал 1+1. Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук. За його словами, він отримав інсайдерську інформацію. “Готується рішення про вилучення корпоративних прав на телеканал 1+1 і передачу їх в АРМА”, – написав Мосійчук. На сайті телеканалу 1+1 вказано, що його кінцевим бенефіцеарним власником є бізнесмен Іор Коломойський, якому належить майже 25% акцій.

Нічна атака дронів: ППО збила 25 повітряних цілей

Вночі 7 вересня війська РФ направили на Сумщину та Одещину кілька груп ударних БПЛА. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. “Усього зафіксовано пуски 33 Шахедів, в основному – у напрямку південних районів Одеської області. Було знищено 25 Shahed-136/131”, – наголосили військові.

Знищення ГЕС: Україна втратила до 40% запасів прісної води

Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС Україна втратила 35-40% запасів прісної води – це обсяг, який можна було б споживати протягом року. Про це в ефірі телемарафону повідомив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота. За його словами, будівництво тимчасової гідроспоруди, яка має припинити спрацювання (стрімкий витік води) Каховського водосховища, необхідно виконати до весняного водопілля, в іншому разі доведеться чекати ще рік. Сирота вважає, що будівництво такої споруди займе орієнтовно три місяці.

Анкарі запропонували зернову угоду без РФ – посол

Україна передала Туреччині пропозицію про відновлення зернової угоди без Росії. Оскільки кораблі із зерном вже йдуть територіальними водами Румунії, Болгарії, а також Туреччини і проходять протоки без обмежень, це насправді раціональний шлях, вважає посол України в Туреччині Василь Боднар.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button