Україна

Підсумки 31.07: Прибуття F-16 і наймасовіша атакаСюжет


Підсумки 31.07: Прибуття F-16 і наймасовіша атака

ЗМІ повідомляють, що F-16 вже застосовуються Україною; Росія здійснила наймасовішу атаку на Київ за рік; Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Перші літаки F-16 прибули в Україну – Bloomberg

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 від західних союзників. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела. Зазначається, що поки мова йде про невелику кількість літаків, але з часом потенціал зросте. При цьому поки незрозуміло, чи зможуть українські пілоти негайно використовувати ці бойові літаки або процес займе більше часу. Пзніше The Telegraph повідомило, що Україна не лише отримала, а й вже застосовує F-16. Також повідомлялося, що наразі в Україні шість F-16. В ОП заявили, що не будуть ані підтверджувати, ані спростовувати повідомлення ЗМІ.

Росія здійснила наймасовішу атаку на Київ за рік

Війська Росії у ніч проти середи здійснили одну з наймасованіших атак ударними БпЛА за увесь час війни. Головною ціллю ворога став Київ. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків. У небі Києва і на підступах збито понад 40 БпЛА. Загалом ворог випустив по Україні 89 ударних БпЛА типу Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Вони усі були збиті. Жоден російський безпілотник не досяг своєї мети.  

У Тегерані вбили лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію

Один із лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий під час обстрілу його резиденції у столиці Ірану вранці 31 липня. Аналітики іранського державного телебачення відразу звинуватили у нападі Ізраїль. Сам Ізраїль поки не коментував інформацію. Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї, за даними ЗМІ, наказав завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь. ЄС і США ведуть переговори, намагаючись зупинити ймовірну велику війну на Близькому Сході.

Китай розширив заборону на експорт дронів після візиту Кулеби – ЗМІ

Китай скоригував експортний контроль над безпілотниками, призначеними для військового використання, через зростаючу критику з боку США та їхніх союзників щодо підтримки Росії у війні проти України. До чорного списку додали дрони з високоточним вимірювальним обладнанням. Ці зміни, внесені низкою агентств, включаючи Центральну військову комісію, набудуть чинності з 1 вересня. Відповідну директиву опублікували незадовго після візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю.

ЗСУ уразили склад зброї біля Курська

У ніч на середу Сили оборони завдали удару по складу зберігання озброєння і військової техніки біля російського міста Курськ, повідомили у Генштабі ЗСУ. “Спостерігалася робота ворожої ППО та вибухи в точках прицілювання”, – йдеться у повідомленні. Детальна інформація щодо результату ураження уточнюється. 

ЗМІ назвали кількість мобілізованих на місяць

В останні місяці Україна мобілізує до 30 тисяч осіб на місяць. Про це повідомила газета The New York Times з посиланням на джерела. Стверджується, що це в два-три рази більше, ніж протягом попередніх місяців, і приблизно стільки ж, скільки щомісяця призиває Росія. Також стверджується, що мобілізація поки що не призвела до значного посилення ЗСУ на полі бою, адже багато призовників все ще проходять навчання. Тим часом українська влада відмовилася поділитися цифрами щодо призову, посилаючись на те, що ця інформація є конфіденційною.

ЗМІ: Спецназ ГУР вдарив по російській базі у Сирії

Українські спецпризначенці наприкінці липня 2024 року завдали комплексного удару по позиціях військ РФ у Сирії, повідомили ЗМІ з посиланням на власні джерела. Цього разу ціллю атаки стала військова техніка росіян на окупованому ними аеродромі Кувейрес, що розташований на схід від Алеппо. На опублікованому відео спершу знищується російський рухомий комплекс РЕБ, а за тим дрони атакують російські військові обʼєкти на самому аеродромі.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =

Back to top button