Україна

Підсумки 30.7: Конгрес місцевих влад, успіхи ЗСУСюжет


Підсумки 30.7: Конгрес місцевих влад, успіхи ЗСУ

Президент провів засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, а для героїв ССО запроваджено нову нагороду. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський зібрав Конгрес місцевих влад

Президент України Володимир Зеленський провів в Івано-Франківську засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, де розглядалися підготовка до майбутньої зими та питання місцевих бюджетів.

“Усі бачать, якими є потреби на передовій. Усі бачать, на чому акцентують волонтери. Отже, усі бюджети – і державний, і місцевий – мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні”, – наголосив президент.

Сили оборони рухаються вперед на Таврійському напрямку – ЗСУ

Російські війська на Таврійському напрямку за добу втратили вбитими і пораненими більше двох рот, знищено 20 одиниць військової техніки. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія генерал Олександр Тарнавський.

Він зазначив, що “за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот”.

Також було знищено 20 одиниць військової техніки ворога, зокрема два танки, шість бойових броньованих машин, БПЛА Орлан-10, три артилерійські системи, міномети, малогабаритна переносна радіолокаційна станція Соболятнік та автомобільна техніка, а також два склади боєприпасів ворога.

Запроваджено нову нагороду для героїв ССО

Для воїнів ССО запроваджено нову нагороду – Хрест Сил спеціальних операцій.

Медаллю Хрест Сил спеціальних операцій нагороджуються військовослужбовці та працівники Сил спеціальних операцій Збройних Сил України за бездоганну службу, старанність, розумну ініціативу; високі особисті досягнення у службовій діяльності; відмінні особисті показники у бойовій підготовці; видатні заслуги та значний особистий внесок у справу розвитку Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Першим в історії цю нагороду отримав Командувач Сил спеціальних операцій Збройних Сил України бригадний генерал Віктор Хоренко.

Безпекова угода: Україна почне переговори зі США

Україна почне перемовини зі США стосовно двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій вже наступного тижня. Про це заявив керівник Офісу президента (ОП) України Андрій Єрмак

За його словами, ця домовленість буде діяти до набуття Україною членства в НАТО, що є “найнадійнішою гарантією безпеки”.

Москву атакували безпілотники

У Москві заявляють про атаку безпілотників. Очевидці у неділю, 30 липня, повідомили про вибух у районі однієї із веж Москва-сіті.

Над будинком було видно дим. На місце приїхали екстрені служби. Як пишуть місцеві Telegram-канали, все сталося о третій ночі.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button