Україна

Підсумки 27.08: “Бавовна” і просування на півдніСюжет


Підсумки 27.08: Бавовна і просування на півдні

Протягом доби у росіян фіксувалася числена “бавовна” як на окупованій території, так і у РФ. У ЗСУ заявили про подальше просування на півдні. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Контррозвідка СБУ атакувала аеродром у Курську – ЗМІ

Військова контррозвідка Служба безпеки України в ніч проти 27 серпня атакувала аеродром у російському Курську. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела у СБУ. Дрони-камікадзе відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29. Також серед уражених цілей – радари комплексу С-300 та два Панциря. Майже всі безпілотники СБУ долетіли до своїх цілей, за попередньою інформацією, тільки три з них були збиті ППО Росії.

Під Каховкою ЗСУ “накрили” колону окупантів

Українські захисники в районі Каховки “накрили” логістичну колону російських військ. Відповідне відео опублікував військовий аналітик Олександр Коваленко. За його словами, знищена техніка належала 205 окремій мотострілецькій бригаді ЗС РФ. Саме вона може бути причетна до підриву Каховської ГЕС. 

В окупований Бердянськ “завітала” бавовна

В окупованому росіянами Бердянську прогриміли вибухи, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. За попередньою інформацією, “бавовна” сталася на території одного з підприємств, куди, за словами місцевих, напередодні окупанти завозили свою військову техніку.

У ЗСУ заявили про подальше просування на півдні

Українські війська просуваються на південь від населеного пункту Роботине у Запорізькій області. Про це сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. “Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися у районах Урожайного, Роботиного, також мали успіхи на Мелітопольському і Бердянському напрямках біля Старомайорського. І на цей час наші війська просуваються у напрямку Новопрокопівки – це біля Роботиного, та у напрямках Мала Токмачка, Очеретувате”, – сказав він.

Зеленський розповів про умови звільнення Криму

Президент Володимир Зеленський вважає, що Росію можна змусити вивести війська з окупованого Криму завдяки політичному тиску. Для такого сценарію Україна має взяти під контроль адмінкордон з півостровом. “Менше жертв. Якщо ми будемо на адмінкордоні з Кримом, я вважаю, що можна політично дотиснути демілітаризацію Росії на території Криму. Я вважаю, що це було б кращим”, – сказав президент.

Зеленський пропонує прирівняти корупцію до держзради

Президент України Володимир Зеленський запропонує парламенту прирівняти корупцію до державної зради на воєнний час. Про це він розповів під час інтерв’ю. “Я поставив задачу законодавству, і законодавцям України буде запропоновано мої пропозиції щодо прирівняння корупцію до державної зради на воєнний час”, – заявив він.

У Росії офіційно підтвердили смерть Пригожина

Засновник російської ПВК Вагнер Євген Пригожин загинув під час катастрофи літака у Тверській області. Про це повідомив Слідчий комітет РФ у неділю, 27 серпня “У рамках розслідування аварії літака у Тверській області завершено проведення молекулярно-генетичних експертиз. За їхніми результатами особи всіх 10 загиблих встановлені, вони відповідають списку, заявленому у польотному листі”, – йдеться у повідомленні.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button