Україна

Підсумки 25.10: Удар по Хмельниччині і ріст ВВПСюжет


Підсумки 25.10: Удар по Хмельниччині і ріст ВВП

РФ атакувала міста-супутники ХАЕС; Зростання ВВП перевищило 9%. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

РФ атакувала міста поблизу  Хмельницької АЕС

Війська РФ вночі 25 жовтня вдарили дронами-камікадзе Shahed-136 по містах Славута і Нетішин Хмельницької області, є пошкодження та постраждалі. Так, у Славуті внаслідок падіння уламків БПЛА постраждали 20 мирних жителів та пошкоджено усі заклади освіти. Також пошкоджень зазнали 11 багатоквартирних та дев’ять приватних будинків, адмінбудівля, крамниця та автомобілі. Окрім того, ворог пошкодив будівлі у місті Нетішин, де знаходиться Хмельницька АЕС. Там вибуховою хвилею були пошкоджені приміщення пожежно-рятувальної частини та будівля відділу поліції. Проте місцеві мешканці повідомляють, що пошкодження отримали декілька багатоповерхівок. Окрім того, росіяни пошкодили мережі біля Хмельницької АЕС, в результаті чого було знеструмлено 1860 споживачів у містах Славута та Нетішин.

Зростання ВВП перевищило 9% – Мінекономіки

За підсумками вересня зростання ВВП України становило близько 9,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомило Мінекономіки. За даними відомства, у вересні більшість ключових видів економічної діяльності демонстрували позитивні результати. Так, відбулося відновлення економічної активності підприємств в багатьох секторах переробної промисловості та у виробничій сфері загалом. Значний позитивний внесок у ВВП у вересні мали сфера послуг, харчова промисловість, машинобудування та виробництво будівельних матеріалів, добувна промисловість.

Палата представників США вибрала речником республіканця-трампіста

Палата представників США після кількох тижнів спроб обрала нового речника – представника республіканської більшості Майка Джонсона. Він відомий підтримкою колишнього президента США Дональда Трампа, який схвалив його кандидатуру. Джонсон очолював юридичний захист Трампа під час імпічменту в Палаті представників й просив Верховний суд США скасувати результати президентських виборів 2020 року. Ініціатива Республіканці для України поставила Майку Джонсону найнижчу оцінку в плані підтримки України – F. Зокрема, політик голосував тільки за надання Україні ленд-лізу й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги Києву.

Сталої ситуації під Авдіївкою немає – ЗСУ

На Авдіївському напрямку продовжуються активні бойові дії. Про якусь сталу ситуацію говорити не доводиться. Про це сказав речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. За його словами, зараз росіяни більше застосовують піхоту, маленькі штурмові групи та на окремих ділянках фронту – великі штурмові групи по 30-40 осіб. Зрештою, вони атакують меншою кількістю, адже за останні шість днів втратили 2,5 тисячі вбитими й пораненими.

Китай готовий співпрацювати із США – Сі Цзіньпін

Китай готовий співпрацювати зі США, оскільки обидві сторони намагаються врегулювати розбіжності та працюють разом, щоб відповісти на глобальні виклики. Про це 25 жовтня заявив лідер КНР Сі Цзіньпін напередодні візиту міністра закордонних справ Китаю Ван І до США, де він зустрінеться з держсекретарем Ентоні Блінкеном. Ця зустріч може відкрити шлях до перемовин лідерів двох держав вже наступного місяця. Візит стане останнім у серії комунікацій на високому рівні між урядами США та КНР у спробах відійти від конфронтації до цивілізованої конкуренції.

Австралія виділила Україні новий пакет військової допомоги

Уряд Австралії виділяє Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 12 млн доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз. За даними ЗМІ, у новий пакет допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D. Також уряд відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button