Україна

Підсумки 24.08: День Незалежності і новий дронСюжет


Підсумки 24.08: День Незалежності і новий дрон

Зеленський звернувся до народу у День незалежності; Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон Паляниця. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський звернувся до народу у День незалежності

Президент України Володимир Зеленський у День незалежності заявив, що українцям не будуть диктувати червоні лінії з Кремля. Про це він сказав у своєму зверненні, яке записав з Сумської області за декілька кілометрів від кордону з РФ. “Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці”, – наголосив президент. Він зазначив, що “той, хто хотів перетворити наші землі на буферну зону, має думати, аби його країна не стала буферною федерацією”. Зеленський підкреслив, що ворог повинен знати, що в кожну точку РФ, яка є джерелом небезпеки для життя держави й людей, рано чи пізно прилетить українська відповідь.

Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон Паляниця

Україна вперше застосувала нову ракету-дрон “Паляниця”. Це зброя українського виробництва. Про це заявив президент Володимир Зеленський, додавши, що це зброя “абсолютно нового класу”. Президент наголосив, що ворога було уражено. Він подякував розробникам, виробникам та українським воїнам.

Пізніше на пресконференції Зеленський анонсував “дуже далекобійні” ракети. “Будуть й інші ракети, дуже потужні та дуже далекобійні”, – зазначив глава держави.

ГУР підірвало склад боєприпасів під Воронежем

Українські розвідники у ніч на 24 серпня підірвали великий склад боєприпасів у Воронезькій області Росії, повідомило ГУР. Вказано, що було завдано успішного вогневого ураження по польовому складу боєприпасів, розташованому поблизу населеного пункту Острогозьк. На складі зберігались артилерійські й танкові снаряди, набої для стрілецької зброї та ракети класу “земля-повітря”, – загалом понад 5 тисяч тонн боєприпасів.

Україна повернула 115 полонених захисників

Україна та Росія 24 серпня провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників. Зокрема було звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя, серед яких і захисники Азовсталі, а також військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. Обмін відбувся за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів. Командир бригади Нацгвардії Азов Денис Прокопенко заявив, що серед 115 звільнених військових немає жодного “азовця”. За його словами, цього разу українська переговорна група мала колосальний важіль впливу, але не скористались ним.

У Франції арештували Павла Дурова

У французькому аеропорту Ле-Бурже було затримано засновника та гендиректора месенджера Telegram Павла Дурова. ЗМІ зазначають, що Дурову загрожує 20 років ув’язнення. Його будуть судити як громадянина Франції. Запит на затримання Дурова зробило управління боротьби зі злочинами щодо неповнолітніх, тобто силовики, які розслідують злочини, вчинені педофілами. У Франції вважають, що для них Telegram став великим майданчиком.

Костянтинівка потрапила під обстріл, багато жертв

Російські агресори обстріляли місто Костянтинівка у Донецькій області. Загинули п’ятеро цивільних, ще шість – поранені. Ще одну людину росіяни вбили у селищі Котлине Покровської громади. Крім того, одна людина поранена. 

Зеленський підписав закони про заборону РПЦ та ратифікацію Римського статуту

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону Російської православної церкви (РПЦ) та пов’язаних з нею організацій в Україні. Після того, як закон набере чинності в українських церков, які підозрюються у співпраці з РПЦ, буде 9 місяців на розрив зв’язків.

Також глава держави підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) та поправок до нього. Після набрання чинності закону та Римського статуту держава набуде повноправного членства в Міжнародному кримінальному суді та зможе брати участь в Асамблеї держав-учасниць МКС.

Україна готова припинити війну силою – Зеленський

Україна хотіла б, щоб поточна війна з Росією була припинена дипломатичним шляхом, але якщо цього не вийде, то ЗСУ будуть готові силою витиснути агресорів з території нашої країни. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час брифінгу. За його словами, закінченням війни може бути лише відновлення територіальної цілісності України та запобігання повторної агресії з боку Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + two =

Back to top button