Україна

Підсумки 23.07: Останній пором і власні ракетиСюжет


Підсумки 23.07: Останній пором і власні ракети

ЗСУ зруйнували останній залізничний пором у Краснодарському краї РФ; Україна застосовуватиме власні ракети – Зеленський. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЗСУ зруйнували останній залізничний пором у Краснодарському краї РФ

Українські військові завдали удару по російському залізничному порому Славянин у порту Кавказ в Краснодарському краї РФ на березі Азовського моря, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. Зазначається, що ворожому порому було завдано істотних ушкоджень. “Окупанти використовували цей пором для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях. Славянин – третій і останній залізничний пором, який РФ мала в зазначеному регіоні”, – заявили в Генштабі ЗСУ.

Україна застосовуватиме власні ракети – Зеленський

Україна у майбутньому планує застосовувати власні ракети. Ракетна програма країни має хорошу динаміку. Про це заявив президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що Україна має з часом вийти на “максимальну самооборонну самостійність”. Перед цим Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого обговорювалися можливості України завдавати удари за лінію фронту та перспективи вітчизняної ракетної програми. “Ракетна програма. Активно працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО”, – підкреслив Зеленський.

Біля Покровська знищено російський Су-25

У Донецькій області воїни-зенітники з окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка у вівторок знищили російський штурмовик Су-25. У пресслужбі Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця зазначили, що Су-25 перед збиттям у парі з іншим літаком цього ж типу намагався обстрілювати позиції підрозділів ЗСУ.

Укренерго різко зменшить обсяг відключень у середу

У середу в регіонах України будуть діяти цілодобові графіки відключень електроенергії, але їхні обсяги будуть мінімальними за останні тижні. З 8:00 до 20:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень. В інші години обленерго будуть застосовувати дві черги одночасно. Як відомо, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень.

Кулеба прибув до Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав дводенний візит до Китаю. Він зазначив, що це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. Це також перший двосторонній візит міністра закордонних справ України до КНР з 2012 року.

Зеленський зустрівся з держсекретарем Ватикану

Президент Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном. Співрозмовники приділили увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Ватикану у встановленні справедливого й сталого миру для України. Зеленський і Паролін докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні Охматдит, і складну гуманітарну ситуацію в нашій країні.

В Україні продовжили воєнний стан і мобілізацію

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні ще на три місяці – по 9 листопада 2024 року. Це вже 12 голосування парламенту за ці два питання.

Росіяни вдарили безпілотником по дитбудинку в Марганці

Російські агресори атакували місто Марганець у Дніпропетровській області. Влучання прийшлося в дах будівлі, де мешкало 12 дітей – вихованців будинку сімейного типу. Поранення отримали двоє хлопців 14 років та один 13-річний.  Інші діти, які виховуються в родині, не постраждали – вони перебували в  іншому приміщенні. Постраждалих госпіталізували.

Гарріс випередила Трампа в новому опитуванні

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти, набравши 44% проти 42% в опитуванні Morning Consult. У попередньому опитуванні 15-16 липня Гарріс і Трамп набирали по 44% підтримки, а на початку місяця республіканець випереджав віцепрезидентку США на один відсотковий пункт.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button