Україна

Підсумки 20.11: Візит Остіна та нова допомога СШАСюжет


Підсумки 20.11: Візит Остіна та нова допомога США

Глава Пентагону приїхав до Києва; Керівництву Держспецзв’язку повідомили про підозру у корупції і звільнили. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Глава Пентагону приїхав до Києва

До Києва прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Він заявив, що метою його візиту є передати важливий меседж: Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі за свободу проти російської агресії як зараз, так і в майбутньому”.  З главою Пентагона зустрівся президент Володимир Зеленський. Сторони обговорили актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби ЗСУ. Було окремо наголошено на необхідності посилення України напередодні зими. Також з Остіном зустрілися головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров. Вони обговорили про поточні і майбутні потреби України на полі бою та вступ України в НАТО.

Пентагон оголосив новий пакет допомоги Україні

Міноборони США оголосило про надання додаткової допомоги Україні у сфері безпеки та оборони на суму 100 мільйонів доларів. До нового пакету зокрема увійдуть зенітні ракети Stinger, одна система HIMARS і додаткові боєприпаси, артилерійські снаряди, ракети TOW з оптичним наведенням, протитанкові комплекси Javelin і AT-4, а також патрони, боєприпаси, спорядження і запчастини.

Керівництву Держспецзв’язку повідомили про підозру у корупції і звільнили

Уряд звільнив з посади голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя, а також його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору. Цього ж дня їм та іншим службовим особам повідомили про підозру у заволодінні 62 млн гривень. За даними слідства, учасники схеми вивели 62 млн гривень на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою подальшої легалізації.

Україна створила структуру для інтеграції F-16

При Міноборони України створено спеціальну структуру Офіс-61, яка буде займатися інтеграцією винищувачів F-16 у загальну систему Сил оборони. Основними напрямами роботи Офісу-61 зокрема стануть розвиток і захист інфраструктури аеродромів, навчання пілотів і авіаційного персоналу, підтримка життєвого циклу літаків, а також міжнародна комунікація.

Готуються зміни до мобілізації – нардеп

У Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт зі змінами щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Про це повідомила народний депутат від Слуги народу Мар’яна Безугла. У майбутньому законі, в разі, ухвалення, буде змінено порядок надання відстрочки від призову громадянам, які здобувають передвищу та вищу освіту. У документі прописано нові підстави для звільнення, а також розширюється перелік осіб, які беруться на військовий облік.

Стали відомі подробиці захисту енергооб’єктів

Уряд та Генеральний штаб ЗСУ організували роботи з забезпечення трирівневого захисту обʼєктів енергетичної інфраструктури. Про перші результати відзвітувало Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Перший рівень захисту – спорудження габіонів та біг-бегів, які захищатимуть від уламків дронів та ракет. Другий рівень захисту – від дронів та шахедів. Це бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі Укренерго, починаючи з березня цього року. Третій рівень захисту – від ракет. Під захистом 22 підстанції від прямого влучання найпотужнішими ракетами у 14 областях.

Фінляндія готова повністю закрити кордон з Росією

Країна готова закрити останні чотири контрольно-пропускні пункти на кордоні з Росією в ніч на 22 листопада. Причиною такого рішення фінська влада називає неконтрольоване прибуття біженців із Сирії, Іраку та Сомалі. У Кремлі заявили, що Фінляндія начебто вигадала причини для закриття кордону з Росією, а її керівництво дотримуються виключно русофобської позиції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button