Україна

Підсумки 17.08: Посилення ППО і повернення АзовуСюжет


Підсумки 17.08: Посилення ППО і повернення Азову

ФРН передала Україні дві системи IRIS-T, а Великобританія підписала контракти на ППО; Бригада Азов повернулася на фронт. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ФРН передала Україні дві зенітні системи IRIS-T

Німеччина оголосила про передачу чергового пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли дві пускові установки IRIS-T SLS. Також у новий пакет допомоги увійшли димові боєприпаси, переносні радари для контрбатарейної боротьби, сідельні тягачі і напівпричепи до них, а також навантажувачі.

Британія підписала контракти на ППО для України

Міністерство оборони Великої Британії підписало три контракти на суму більше ніж 114 млн доларів на постачання Україні засобів протиповітряної оборони. Серед іншого, йдеться про систему CORTEX Typhon, постачання якої норвезький виробник анонсував раніше цього тижня. Інші дві угоди також стосуються протиповітряної оборони, однак Міноборони Британії не надавало конкретних деталей.

Бригада Азов повернулася на фронт

Бригада спеціального призначення Азов відновила свої сили та виконує бойові завдання в Луганській області, розповіли у Нацполіції. Зазначається, що бійці Азову надійно утримують займані рубежі та завдають противнику великих втрат у живій силі та техніці.

ЗСУ “приземлили” два ворожих гелікоптера Ка-52

Українські захисники в четвер вранці знищили два російські гелікоптери Ка-52. Один з них – на Бахмутському напрямку, інший – в районі Роботиного, що на Запоріжжі.

Чотири країни приєдналися до гарантій G7 для України

Естонія, Латвія та Литва, а також Болгарія приєдналися до декларації країн G7щодо підтримки гарантій безпеки для України. Про це йдеться у спільній заяві прем’єр-міністрів трьох країн Балтії. “Ми будемо працювати з Україною у рамках цієї міжнародної рамки, щоб створити безпекові зобов’язання та механізми, які допоможуть Україні якнайшвидше перемогти у цій війні, підтримувати економічну стабільність та відбудову, забезпечити реалізацію реформ, стійкість та просування на її європейському та євроатлантичному шляху”, – йдеться у заяві. Пізніше стало відомо про те, що Болгарія також приєдналася до декларації країн G7 щодо гарантій безпеки для України.

Чехія передасть Україні вертольоти Мі-24В

Чехія отримує від США нові вертольоти, а старі Мі-24В списує і планує передати Україні. Про це сказала міністр оборони Чехії Яна Чернохова. Вона не сказала, про яку кількість вертольотів ідеться, але уточнила, що Чехії також необхідно мати запасні частини для вертольотів серії Мі, бо придбати їх зараз не просто.

Зеленський звільнив усіх обласних військкомів

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України, яке передбачає доручення звільнити всіх начальників обласних військкоматів в країні. “Увести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 11 серпня 2023 року “Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних сил України”, – йдеться e підписаному президентом указі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button