Україна

Підсумки 15.5: Зеленський у Британії і хабарі у ВССюжет


Підсумки 15.5: Зеленський у Британії і хабарі у ВС

Зеленський побував з візитом у Великій Британії і зустрівся з Сунаком.НАБУ викрило корупційну схему у Верховному Суді. Корреспондент.netвиділяє головні події вчорашнього дня.

Макрон пообіцяв Україні бронемашини й танки

Франція найближчими тижнями забезпечить декілька батальйонів ЗСУ “десятками бронемашин та легких танків”. Про це йдеться у спільній декларації України та Франції, яку у понеділок, 15 травня, опублікував Офіс президента за підсумками зустрічі лідерів обох країн.

Франція підтримала рух України в НАТО

Президенти України Володимир Зеленський та Франції Еммануель Макрон підписали спільну декларацію, яка стала 18 таким документом щодо підтримки України, зокрема її руху в НАТО. 

Як зазначив заступник керівника Офісу президент Ігор Жовква, раніше сам факт укладення такої декларації з Францією раніше був неможливим.

Зеленський зустрівся з Сунаком

Володимир Зеленський побував з візитом у Великобритані, де зустрівся з прем’єр-міністром країни Ріші Сунаком. Під час переговорів йшлося про зміцнення оборони України і підтримку українського руху в НАТО.

У Луганську під час вибуху поранено одного з ватажків “ЛНР”

У центрі тимчасово окупованого Луганська під час вибуху поранено так званого “вріо глави МВС ЛНР” Ігоря Корнета. Корнет був поранений під час вибуху в луганському барбершопі. Псевдоміністр у тяжкому стані в реанімації Луганської обласної клінічної лікарні.

Прильоти також було зафіксовано на території колишнього авіаційного училища. Загорілася одна з казарм. Загалом у тимчасово окупованому Луганську 15 травня сталося кілька вибухів. 

Угорщина заблокувала виділення траншу допомоги Україні

Угорщина заблокувала виділення восьмого траншу коштів з Європейського фонду миру на закупівлю озброєння, призначеного для України.

Сума траншу становить 500 мільйонів євро. Її мали виділити наступного понеділка, 22 травня.

Будапешт зажадав “гарантій” того, що Європейський фонд миру збереже свій “глобальний” горизонт у майбутньому і не буде використовуватися виключно для озброєння України.

Європейський фонд миру відшкодовує державам-членам гроші – зазвичай у розмірі 50%, але фіксованого стандарту не існує, – що ті надали Україні на військове спорядження.

НАБУ викрило корупційну схему у Верховному Суді

САП та НАБУ викрили масштабну корупційну схему у Верховному Суді України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду.

Детективи НАБУ викрили голову Верховного Суду України Всеволода Князєва на хабарі в 2,7 млн доларів. Усуддів ВС провели обшуки.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button