Україна

Підсумки 14.07: Замах на Трампа і фінал Євро-2024Сюжет


Підсумки 14.07: Замах на Трампа і фінал Євро-2024

У Дональда Трампа стріляли: він поранений; Іспанія стала переможцем Євро-2024. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Дональда Трампа стріляли: він поранений

Під час передвиборчого мітингу Дональда Трампа в місті Батлер, штат Пенсильванія на нього було скоєно замах. Пізніше Трамп заявив, що отримав поранення у верхню частину правого вуха і втратив багато крові. За даними ЗМІ, ймовірний нападник ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. Правоохоронці повідомили, що його застрелили. Також загинув один учасник мітингу, ще один отримав поранення. Лідери ЄС, а також президент України Володимир Зеленський засудили замах і побажали Трампу швидкого одужання.

Іспанія стала переможцем Євро-2024

Збірна Іспанії з футболу у неділю, 14 липня, стала чемпіоном Європи. У фіналі Євро-2024 команда Луїса де ла Фуенте обіграла Англію з рахунком 2:1.

Україна домовляється зі Швецією про Gripen – ОП

Україна та Швеція ведуть перемови про надання Києву винищувачів Saab JAS-39 Gripen. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. Він додав, що “ці винищувачі такі ж добрі, як і F-16 і ми рухаємося в цьому напрямку”.

Під Курськом після атаки БпЛА загорілась телевежа

Безпілотники атакували об’єкти у місті Суджа Курської області РФ, а також телевежу та електропідстанцію в Курській області. На місцях прильотів зафіксували пожежі. У частині області частково зникло світло та зв’язок. У Суджі не залишилося жодної діючої АЗС і тепер до найближчої автозаправки треба їхати 20 км.

“Загроза з півночі”: в ЦПД пояснили слова Буданова

Загрози наступу окупантів з Білорусі нині нема. Про це заявив на своєму Telegram-каналі керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко. “Багато людей чомусь плутають північ, про яку каже (очільник ГУР Кирило) Буданов, і Білорусь. Це різні речі. Загрози наступу з Білорусі немає”, – розповів він.

Росія заявила, що “скинула на Україну ФАБ-3000”

Росіяни показали відео, як Су-34 завдав удару планувальною бомбою ФАБ-3000, що важить відповідно 3 тонни. У міноборони РФ заявили, що начебто скинули ФАБ-3000 “по пункту дислокації ЗСУ”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × three =

Back to top button