Україна

Підсумки 13.10: Розстріл полонених і втрата Су-34Сюжет


Підсумки 13.10: Розстріл полонених і втрата Су-34

Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині; Росія втратила Су-34 разом з екіпажем. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині

Росіяни розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині в четвер, 10 жовтня, повідомляють аналітики DeepState. Ворог прорвав українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, зайшов у тил та вступив у бій з групою операторів дронів. Жорсткий бій, на жаль, закінчився загибеллю українських воїнів. “Додаткові деталі обставин з’ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися”, – пояснили аналітики. Тим часом мер Генічеська, доброволець 24ОШБ Айдар Станіслав Бунятов пише, що загиблі воїни не здалися в полон, а полягли в запеклому бою з ворогом. За його словами, проєкт DeepState опублікував неточну інформацію про цей випадок. Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу, а МЗС звернувся до Міжнародного кримінального суду.

Росія втратила Су-34 разом з екіпажем

Російські ЗМІ 12 жовтня повідомили про втрату винищувача Су-34 разом з екіпажем. Він міг бути збитий українським F-16. Про це мовиться у звіті американського Інституту вивчення війни. Один із відомих російських військкорів підтвердив загибель екіпажу Су-34, але стверджував, що ця втрата начебто не пов’язана з українською активністю. Інші військкори припустили, що Су-34 міг розбитися внаслідок технічної несправності або людської помилки. В інформації Генштаба ЗСУ про втрати ворога немає даних про збиття літака.

В Армія+ з’являться нові функції для армійців

Застосунок Армія+ стане універсальним цифровим помічником військовослужбовця. Вже наступна версія отримає функції навчання. А в майбутньому у застосунку також з’являться електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів.

Байден запланував новий візит у Німеччину – ЗМІ

Президент США Джо Байден планує наступного тижня надолужити свій візит у Німеччину, який він раніше скасував через ураган Мілтон. Його зустрічі з політичним керівництвом ФРН заплановані на п’ятницю, 18 жовтня. Про зустріч у форматі Рамштайн, яка мала відбутися під час його візиту, що був скасований, цього разу вже не йдеться.

SpaceX вперше здійснила кероване повернення ракети-носія

П’ятий випробувальний запуск космічного корабля SpaceX відбувся успішно. Вперше вдалося успішно зловити перший щабель ракети і приземлити на стартовий майданчик у Техасі. У всіх попередніх тестах ракета або падала або не поверталася так, як планували розробники.

Хезболла атакувала Ізраїль новим дроном

Угруповання Хезболла випустило по Ізраїлю три безпілотники ввечері 13 жовтня. Один з дронів прорвався повз систему сповіщення Ізраїля. Влучання призвело до поранення близько 67 осіб. В Ізраїлі заявили, що була уражена військова база, загинули чотири солдати, ще  семеро були поранені. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button