Україна

Підсумки 13.10: Країна-терорист та удар по Миколаєву


Підсумки 13.10: Країна-терорист та удар по Миколаєву

Окупанти зруйнували п’ятиповерхівку у Миколаєві; ПАРЄ визнала Росію терористичним режимом. Кореспондент.net оглядає головні події вчорашнього дня.

Внаслідок обстрілу Миколаєва загинули шестеро людей

Вночі 13 жовтня ворог масово обстріляв Миколаїв, є потрапляння до п’ятиповерхового житлового будинку. Два верхні поверхи будинку повністю зруйновані, решта – під завалами. Рятувальники продовжують розбирати завали, але вже відомо про шістьох загиблих.

ПАРЄ визнала Росію країною-терористом

Парламентська асамблея Ради Європи у четвер, 13 жовтня, ухвалила резолюцію, в якій Російська Федерація визнана терористичним режимом. Таке рішення підтримали 99 делегатів, один утримався.

У документі під назвою “Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України” вказується, що “ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру та безпеці”.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

З полону звільнили 20 українських захисників

Між Україною та Росією відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернулися 20 захисників України. Серед звільнених українців – солдати та сержанти та один офіцер. Найстаршому зі звільнених воїнів – 49 років, наймолодшому – 19 років.

ЄС збільшить військову допомогу ЗСУ

Євросоюз пообіцяв збільшити пряму військову допомогу для ЗСУ до суми, що перевищує три мільярди євро. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Брюсселі перед участю у зустрічі міністрів оборони НАТО у штаб-квартирі Альянсу.

За словами європейського чиновника, Росія продовжує провокаційні дії для підвищення ескалації цієї війни, проте ЄС залишається твердим у підтримці України стільки, скільки це буде необхідно, та у необхідних обсягах.

Рамштайн-6: закрити небо над Україною

Щоб закрити небо над Україною, міністри оборони країн-партнерів під час Рамштайну-6 вирішили надати нам сучасні системи ППО та ПРО. Однак актуальним залишається і забезпечення зброєю українського контрнаступу.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button