Україна

Підсумки 11.8: Просування на Курщині і ракета КНДРСюжет


Підсумки 11.8: Просування на Курщині і ракета КНДР

ЗСУ просуваються у Курській області і беруть полонених; Ворог вдарив по Київщині ракетою КНДР. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЗСУ просуваються у Курській області і беруть полонених

Мета військової операції ЗСУ на території Курщини – “розтягнути” російські сили та дестабілізувати країну. Про це пише AFP з посиланням на українського високопосадовця, який також зазначив, що у наступі на Курську область беруть участь тисячі військових.

ЗМІ повідомляють, що українці просунулися на 30 км вглиб Росії. Також журналісти бачили постійний потік бронетранспортерів і танків, які рухалися в бік Росії. 

Військові із 225 ОШБ розбили підрозділ чеченців Ахмат. Було опубліковано відео з полоненими. Загалом же за ці дні, за словами військового журналіста Андрія Цаплієнко, ЗСУ взяли сотні полонених, через що зіштовхнулися з логістичними проблемами з їх відправкою в Україну.

На тимчасово окупованих територіях Донеччини росіяни створюють так звані молодіжні загони для направлення на територію Курської області. Під об’єктиви відеокамер “добровольців” пакують в автобуси й відправляють нібито для допомоги постраждалому населенню Курської області. 

Ворог вдарив по Київщині ракетою КНДР 

Минулої ночі російські війська вдарили північнокорейською ракетою по Київській області, внаслідок чого загинули батько і 4-річний син, ще 3 людини дістали поранень, заявив президент Володимир Зеленський. У Київській ОВА уточнили, що прямих влучань ворога в області не зафіксовано, однак внаслідок падіння уламків є руйнування у трьох районах. Відомо про повне знищення двох приватних будинків та пошкодження різного ступеня ще 22. Крім того, пошкоджено дев’ять автомобілів. Також біля десятка “шахедів” після складних маневрів намагалися атакувати Київ. Проте, силами та засобами ППО всі ударні дрони ворога збили у повітряному просторі столиці України.

У Курську російська ППО вцілила у житловий будинок

У російському Курську у ніч проти неділі пролунало близько десяти потужних вибухів. Місцева влада заявила, що після роботи російської ППО ракета влучила в житловий будинок. Місцеві пабліки пишуть, що загиблих немає. Проте є постраждалі. З будину було евакуйовано близько 30 осіб. 

У Парижі відбулася церемонія закриття Олімпіади

У Парижі великим шоу закрили літні Олімпійські ігри. Родзинкою шоу став Том Круз, який на мотоциклі та на літаку “доставив” прапор Олімпійських ігор у Лос-Анджелес, де відбудеться наступна Олімпіада. Українські спортсмени здобули 12 медалей. Серед них: три золотих, п’ять срібних і чотири бронзових медалі. Україна посідала 22-гу позицію в медальному заліку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + nineteen =

Back to top button