Україна

Підсумки 11.08: Заміна воєнкомів і удар КинджалівСюжет


Підсумки 11.08: Заміна воєнкомів і удар Кинджалів

Всіх обласних “воєнкомів” замінять ветеранами. РФ намагалася за допомогою ракет Кинджал знищити молодих українських льотчиків, які будуть навчатися на F-16. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни атакували Україну ракетами Кинджал, під ударом опинилися українські льотчики

Російські війська у п’ятницю атакували Україну ракетами Кинджал. У Києві і ще деяких регіонах лунали вибухи. Повітряні сили заявили про знищення одного Кинджалу. Решта три атакували аеродром Коломиї. Влада Івано-Франківської області повідомила, що в результаті атаки загинув 8-річний хлопчик. Пізніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що російські агресори під час ракетного удару 11 серпня намагалися знищити молодих українських льотчиків, які будуть навчатися на винищувачах F-16. Він запевнив, що ця атака не мала успіху та не принесла росіянам бажаних для них результатів.

Зеленський розпорядився звільнити всіх обласних “воєнкомів”

В Україні будуть звільнені всі обласні військкоми. Їх замінять військові, які воювали на фронті. Про це сказав президент Володимир Зеленський після засідання РНБО щодо цього питання. Зеленський повідомив, що загалом уже відкрито 112 кримінальних проваджень щодо посадовців військкоматів, 33 підозри. “Хтось брав готівкою, хтось криптовалютою – хіба що в цьому різниця. Цинізм усюди однаковий”, – заявив Зеленський. Він додав, що ті “воєнкоми” і посадовці, які мають погони, але щодо яких не виявлено даних про злочини чи порушення, у випадку, якщо вони хочуть зберегти звання та довести свою гідність, мають відправитись на фронт.

На Таврійському напрямку є рух і успіхи – генерал

Сили оборони України мають успіхи на Таврійському напрямку. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський. “Таврійський напрямок. Є рух вперед та успіхи. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1464 вогневих завдання”, – написав він. За його словами, за останню добу втрати ворога склали 257 осіб – 49 загиблих і 208 поранених. Також протягом дня було знищено 16 одиниць техніки ворога. У вечірньому зведенні Генштабі повідомлялося, що Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському й Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Екслідер комуністів Симоненко отримав підозру

Правоохоронці повідомили підозру колишньому нардепу і керівнику забороненої Комуністичної партії України Петру Симоненкові, який підтримав збройну агресію Росії. Встановлено, що під час окупації Київської області він звернувся до вищого військово-політичного керівництва Росії щодо його “евакуації”. Після прибуття російських спецпризначенців до українського населеного пункту екснардеп особисто їх зустрічав, а потім “розквартирував” у власному будинку і забезпечив продовольством.

У роботі ЗАЕС сталося порушення через дії росіян

У результаті виведення 4-го енергоблоку тимчасово окупованої Запорізької АЕС у стан “гарячий зупин” стався інцидент із витоком води з першого контуру реактора до другого, радіологічного викиду в довкілля не було. “Некомпетентне нелегітимне керівництво ЗАЕС від Росатома послідовно виводить блоки захопленої станції з ладу. І цей злочин із навмисним пошкодженням обладнання 4-го енергоблоку, що призвело до порушення цілісності вже трьох із п’яти наявних фізичних бар’єрів на шляху поширення радіації, витоку потенційно радіоактивної води першого контуру за встановлені межі, пошкодження дороговартісного обладнання першого контуру буде розслідуваний”, – наголосив президент Енергоатому Петро Котін.

Звільнено керівництво Бюро економічної безпеки – народний депутат

Звільнене керівництво Бюро економічної безпеки, яке було призначене лиш у квітні. Про це заявив на своєму Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на власні джерела. Тимчасово виконання обов’язків покладене на заступника керівника БЕБ Андрія Пащука.

В Україні рекордно подешевшала гречка

Ціни на гречку в Україні повернулися на довоєнний рівень – 44,4 грн/кг. Порівняно з минулим роком ціни на популярний продукт зменшилися на 53%, Зниження цін пояснюють перевищенням пропозиції над попитом.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button