Україна

Підсумки 10.11: Звільнення півдня та падіння ВВПСюжет


Підсумки 10.11: Звільнення півдня та падіння ВВП

Українські війська продовжують просування на півдні; США передають Україні новий пакет військової допомоги; Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЗСУ продовжують просуватися на півдні, звільняючи населені пункти
 
Українські війська протягом середи звільнили 264 кв. км території у Херсонській області. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 10 листопада. Пізніше почали з’являтись повідомлення про звільнення низки населених пунктів на Херсонщині. Так, ЗСУ взяли під контроль Киселівку, Борозенське та Чкалове. Крім того, нардеп Роман Костенко заявив про “повне звільнення” Миколаївщини. За його словами, Снігурівка – останнє місто, яке утримувалося противником у Миколаївській області, звільнено.
 
США передають Україні новий пакет військової допомоги
 
У Пентагоні оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів. До нього увійшли ракети для систем протиповітряної оборони та снаряди для артилерії. Також нова військова допомога від США міститиме нові боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО, військову техніку та обладнання.
 
ВВП України впав через ракетні атаки
 
Масовані ракетні удари та удари дронами-камікадзе, які Росія завдала по енергетичній інфраструктурі України, у жовтні погіршили падіння ВВП країни до 39%. Цей показник нижчий, ніж у серпні-вересні, коли він становив 35%. Про це заявила міністр економіки України Юлія Свириденко під час брифінгу з американськими ЗМІ.
 
Укрнафту та Укртатнафту очолив Сергій Корецький
 
Компанії Укрнафта та Укртатнафта очолив Сергій Корецький. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Як відомо, до жовтня 2018 року Сергій Корецький був генеральним директором WOG. Згодом займався власним бізнесом. Раніше Укрнафту очолював Олег Гез.
 
РФ накопичує ракети для масованого удару по Україні – Повітряні сили
 
Окупанти почали накопичувати ракети, щоб завдати нового масованого удару по Україні. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. За його словами, окупанти зрозуміли, що результатів від поодиноких ударів ракетами або безпілотниками “не так багато”, тож, ймовірно, РФ намагається наростити запаси для масованого удару.
 
ЄП схвалив спрощення перевезень між Україною та ЄС
 
Європейський парламент схвалив угоди Євросоюзу з Україною та Молдовою щодо спрощення транскордонного перевезення вантажів. Дві нові угоди про автомобільний транспорт є частиною відповіді ЄС на збої в транспортних секторах України та Молдови, спричинені вторгненням РФ до України. Після рішення парламенту угоди також має офіційного затвердити Рада Євросоюзу.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button