Україна

Підсумки 1.02: День обшуків і удар по КраматорськуСюжет


Підсумки 1.02: День обшуків і удар по Краматорську

У Раді заявили про звільнення керівництва митниці та обшуки в інших відомствах; СБУ прийшла до Коломойського та Авакова. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

СБУ провела обшук у будинку Коломойського
 
Співробітники Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшук у будинку бізнесмена Ігоря Коломойського. У СБУ повідомили, що викрили масштабні схеми присвоєння 40 млрд. гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Як встановили правоохоронці, протиправні механізми були пов’язані з ухиленням від сплати податків та легалізацією коштів, одержаних злочинним шляхом. За результатами обшуків було оголошено низку підозр.
 
Аваков заявив про проведення обшуку у нього вдома
 
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у колишнього глави МВС Арсена Авакова. Про це він сказав у коментарі ЗМІ. За його словами, силовиків цікавили деталі закупівлі французьких гелікоптерів Airbus.
 
Арахамія заявив про звільнення керівництва митниці та обшуки в інших відомствах
 
Глава парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія повідомив про звільнення всього керівного складу Державної митної служби України. Також він розповів про слідчі дії у топ-чиновників інших відомств. Повідомлятиму громадськість про анонсовані “весняні посадки”. Сьогодні: обшуки в Податковій; вручення повідомлень про підозру посадовцям Міністерства оборони; обшуки у Коломойського щодо Укрнафти; ціла серія негласних слідчих дій; обшуки у всього Авакова; обшуки у Столара; звільнення всього керівного складу Митниці”, – написав він. Пізніше інший нардеп підтвердив звільнення виконувача обов’язків голови митної служби В’ячеслава Демченка, а також його заступників – Олександра Щуцького та Руслана Черкаського.
 
Завдано глобального удару по внутрішньому ворогові – СБУ
 
Глава СБУ Василь Малюк заявив, що в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків та вручення підозр фігурантам справ. За його словами, йдеться про відпрацювання осіб, які своїми діями шкодять безпеці держави в різних сферах, зокрема посадових осіб, чиновників та корупціонерів, які підривають економіку країни та стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу.
 
Ракета РФ влучила по житловому будинку в Краматорську
 
Увечері в середу російська ракета зруйнувала кілька під’їздів багатоквартирного житлового будинку в Краматорську. За попередніми даними троє людей загинули, 20 постраждали. Під завалами ще можуть бути люди. У поліції повідомили, що удар було здійснено російською ракетою Іскандер-К.
 
В Україні зросли ліміти споживання електрики
 
В Україні споживання електроенергії знаходиться на рівні вівторка. При цьому зберігається значний дефіцит потужності, повідомляє Укренерго. Там зазначили, що на даний момент виробництво електроенергії на електростанціях, що працюють, не може повністю покрити споживання. При цьому наголошується, що всім обленерго “доведено дещо збільшені ліміти споживання, які діють протягом доби”.
 
Російська нафта за рік подешевшала майже вдвічі
 
Ціни на російську нафту за рік впали майже вдвічі: середня ціна основної російської експортної марки нафти Urals у січні 2023 року склала $49,48 за барель, що в 1,7 раза нижче, ніж у січні 2022 року (барель коштував $85,64). Про це заявили у Мінфіні РФ.
 
Обмежено придатних до служби можуть мобілізувати – ЗСУ
 
В Україні можуть мобілізувати до армії тих громадян, які визнані військово-лікарняними комісіями, обмежено придатними до служби за станом здоров’я. Про це сказав начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач. Він зазначив, що служба таких громадян проходитиме не у бойових підрозділах, а у військових частинах забезпечення та інших установах Міноборони.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button