Україна

Підсумки 07.11: Готовність України і нові NASAMSСюжет


Підсумки 07.11: Готовність України і нові NASAMS

ЄК оцінила готовність України до переговорів про вступ; Україна отримала додаткові системи NASAMS. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЄК оцінила готовність України до переговорів про вступ – ЗМІ

Європейська комісія вважає повністю виконаними чотири з семи критеріїв, що супроводжували надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на внутрішній документ комісії. Інші три критерії супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання. Зокрема, завершеним повністю не вважається подальше посилення боротьби з корупцією. В рамках цього кроку Єврокомісія очікувала призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також директора НАБУ.

Отримано додаткові системи NASAMS – Зеленський

Україна отримала додаткові зенітні ракетні комплекси NASAMS. Вони вже на бойовому чергуванні. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що нові західні ЗРК стануть вчасним підсилення ППО до зими.

Сенат США провалив допомогу Ізраїлю без України
 
У Сенаті США у вівторок, 7 листопада, не знайшлося достатньо голосів для ухвалення законопроекту Палати представників про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні. Поки у Конгресі визначаються із законопроєктами, у Байдена закликали Конгрес виділити Києву 12 млрд доларів, які є частиною з пакету допомоги, спрямована на бюджетну підтримку.

Росія вийшла з Договору про звичайні збройні сили. Після неї НАТО та США

Росія остаточно завершила процедуру виходу з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ). У Москві запевнили, що переконані у своїй правоті і звинуватили НАТО у “розпалюванні конфлікту” в Україні. Після цього НАТО вирішило також призупинити свою участь у Договорі. В Альянсі зазначили, що вихід Росії із ДЗЗСЄ є останнім у низці дій, які систематично підривають євроатлантичну безпеку. У Білому домі заявили, що США також  призупинять виконання своїх зобов’язань у межах Договору після рішення Росії. 

Україна залишить без відповіді вимоги польських перевізників – Найєм

Україна не має наміру навіть обговорювати головні вимоги польських перевізників, які вже другий день блокують три пункти пропуску на кордоні. Про це заявив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм. Він підкреслив, що угода про лібералізацію вантажних перевезень була ратифікована й узгоджена всіма членами ЄС, підписана між Європейським Союзом та Україною, а не якоюсь окремою країною.

Українці отримали дозвіл на евакуацію з Гази

Із сектора Гази почалася евакуація громадян України. Видано вже 101 дозвіл. Про це повідомив посол України у Ізраїлі Євген Корнійчук. Загалом Київ направив запит на евакуацію через Ізраїль 367 людей. Також на прохання України випускають 51 громадянина Молдови.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button