Україна

Підсумки 06.04: Удари по містах і спроба проривуСюжет


Підсумки 06.04: Удари по містах і спроба прориву

РФ вдарила по Запоріжжю, Харкову та Покровську; Генштаб розповів про масовану спробу прориву РФ. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

РФ вдарила по Запоріжжю та Харкову

Вночі Росія завдала нових ударів по Харкову та Запоріжжю. Харків обстріляли ракетами С-300. Загинули шість людей, 11 отримали поранення. Були пошкоджені дев’ять житлових будинків, адмінбудівля, дитсадок, кафе, АЗС, гуртожитки. Вдень агресори знову атакували Харків. Один мирний житель загинув, ще одного було поранено. Є пошкодження цивільної інфраструктури, загоряння автомобіля. Також перед світанком росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю. Було понівечено виробничі будівлі, зайнялась пожежа. За попередніми даними, обійшлось без постраждалих. Наслідки атаки і тип ракет уточнюються. Також стало відомо про щонайменше 23 поранених внаслідок удару росіян по Запоріжжю напередодні – 5 квітня. Тоді загинули четверо людей – двоє чоловіків та дві жінки.

Росія обстріляла Покровський район, багато жертв

Російські агресори вдарили з артилерії по Покровському району Донецької області. Загинуло принаймні п’ятеро людей, серед яких неповнолітня. Ще двоє місцевих мешканців поранені. Серед загиблих – 38-річна мати та її донька 16 років. Крім того, ворог завдав удару по місту Красногорівка, внаслідок чого загинув 25-річний чоловік. Також отримав тілесні ушкодження 29-річний чоловік. 

Сили ППО збили 28 “шахедів” та три ракети

Війська РФ під час атаки по Україні у ніч проти 6 квітня використали понад 30 дронів-камікадзе та шість ракет різних типів. В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету Калібр та 28 ударних БПЛА Shahed-131/136.

Генштаб розповів про масовану спробу прориву РФ

Російські агресори здійснили наймасовішу спробу прорвати оборону ЗСУ під Авдіївкою, де веде бої 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, повідомив Генштаб. “Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу”, – йдеться у повідомленні. Наші десантники неймовірними зусиллями змогли відбити наступ, спаливши чимало одиниць техніки. “Тож, масштабний наступ перетворився на “операцію” з утилізації сучасної російської техніки”, – зазначили в Генштабі.

ГУР: В Ростовській області підірвано трубопровід

У ніч на 6 квітня в районі населеного пункту Азов (Ростовська область РФ) стався підрив трубопроводу, яким здійснювалось перекачування нафтопродуктів з місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території Азовського морського порту. Про це повідомляє ГУР. Зазначається, що завантаження танкерів нафтопродуктами припинено на невизначений термін. “Об’єкт використовувався державою-агресором у військових цілях, для підтримки ведення геноцидної війни проти України”, – йдеться у повідомленні ГУР.

У Нідерландах назвали кількість F-16 для України

Нідерланди збираються передати Україні 24 винищувачі F-16. Про це сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. За її словами, літаки будуть передані Україні, як тільки все буде готово. Цей момент залежить від підготовки українських пілотів і технічного персоналу, а також, звісно, від інфраструктури.

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Конгресу США. Зустріч відбулася у п’ятницю на Чернігівщині, але розповів про неї Зеленський лише в суботу. За його словами, були представлені обидві партії, обидві палати Конгресу. Президент розповів конгресменам про ситуацію на передовій, першочергові потреби ЗСУ та про масштаби депортації українських дітей до Росії.

Харків захищений надійно – Зеленський

Місто Харків перебуває під надійним захистом з точки зору оборонних рубежів. Залишилося посилити ППО. Про це сказав президент Володимир Зеленський. “Харків сьогодні захищено. Не з точки зору неба. Що стосується наших оборонних рубежів, то Харків сьогодні не знаходиться у небезпеці”, – заявив глава держави, додавши, що сьогодні ми впевнено захищаємо Харківську область. Президент зазначив, що усі роботи зі зведення оборонних рубежів на найбільш небезпечних ділянках кордону мають бути завершені за кілька місяців. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button